Hyppää pääsisältöön

Seksuaalivähemmistöt saivat oman suojatien Lontooseen

Lontoossa on avattu ensimmäinen sateenkaarilipun väreistä koostuva suojatie. LGBT+-yhteisölle solidaarisuutta osoittava tienylityspaikka sijaitsee Brockwell Park-puiston edustalla Lambethin kaupunkipiirissä. Ison-Britannian ensimmäinen pysyvä sateenkaarisuojatie on jatkoa monien muiden suurten kaupunkien, kuten Vancouverin, Sydneyn ja Pariisin vastaaville.

Solidaarisuutta

Metro UK:n mukaan seksuaalivähemmistöihin kohdistuvien viharikosten määrä on yli kaksinkertaistunut Englannissa ja Walesissa viiden vuoden aikana. Lambethin pormestari, Ibrahim Dogus, totesi avajaispuheessaan, että sateenkaarisuojatiellä halutaan osoittaa solidaarisuutta syrjintää kohdanneille.

Pormestarin mukaan Lambethissa on suhteellisesti enemmän LGBT+-yhteisöön kuuluvia ihmisiä kuin missäämn muualla Isossa-Britanniassa.

- Tämä sateenkaarisuojatie... on todiste Lambertin valtuuston vahvasta ja pitkäaikaisesta sitoutumisesta tasa-arvoon, monimuotoisuuteen ja mukaan ottamiseen.

Ihmisiä on kehotettu jakamaan paikalta kuvia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #WeAreLambeth ja #HerneHillRainbow.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
YouTube

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!