fbq
Oho
24.09.2019 19:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Se oli vain läppä! USA:n armeija ei ollut aikeissa pommittaa some-kampanjan villitsemiä UFO-hörhöjä!
Oho
24.09.2019 19:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Yksi Yhdysvaltojen puolustusvoimien yksiköistä on pyytänyt anteeksi tviittiä, jossa se uhkasi kohdistaa voimaa Area 51:lle rynnäkköä suunnittelevia kohtaan. 

- Viimeinen asia, jonka millenniaalit tulevat näkemään, jos he yrittävät tänään rynnäkköä Area 51:een, kirjoitettiin Puolustusministeriön visuaalisen tiedon jakelupalvelun (Defence Visual Information Distribution Service) twiitissä Sky News-uutissivun mukaan.

Tekstin yhteyteen oli lisätty kuva pommikoneesta. Tviitti on sittemmin poistettu ja Yhdysvaltain armeijan viestintäpalvelu on pahoitellut tahditonta viestiä. 

- Työntekijämme julkaisi tviitin, joka ei millään lailla kuvasta puolustusministeriön kantaa. Viesti oli asiaton ja pahoittelemme virhettä.

Tausta

Twitter-uhkaus oli osoitettu ihmisille, jotka harkitsivat rynnäkön tekemistä Yhdysvaltojen ilmavoimien lentotukikohtaan 20. syyskuuta. Tempauksen taustalla on kesällä alkunsa saanut Facebook-tapahtuma, jossa kansalaisia kehotettiin suuntaamaan yhdessä Area 51-alueelle selvittämään totuus ufoista. Yli puoli miljoonaa ihmistä ehti ilmoittautua tapahtumaan, ennen kuin se poistettiin sivustolta. 

Siitä huolimatta siitä tuhannet ihmiset saapuivat Nevadan autiomaassa sijaitsevalle alueelle. Poliisi arvioi, että alueella vieraili viikolopun aikana noin 3000 ihmistä. Järjestäjien mukaan tapahtuma sujui pääosin rauhallisesti ja vain kourallinen ihmisiä pidätettiin Area 51:n porteilla.

Lähde: Sky News

Tilaa Seiskan uutiskirje! »