Sanojensa mittainen mies! Rovaniemeläinen Jeremias ei uskonut FC Barcelonaan – se kostautui yli 8 tunnin piinalla!

Oho | 16.03.2017 13:45

Kotimaisen jalkapallosivuston LaLiiga.comin toimittaja Jeremias Fiskillä oli viime keskiviikkona (8.3.) luottavainen olo. Miljoonien muiden futisfanaatikoiden tavoin Jeremias, 22, oli pomminvarma siitä, ettei FC Barcelona voisi enää punnertaa jatkoon Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Oletukselle oli pontta, sillä Paris Saint-Germain oli nuijinut katalaanit maanrakoon joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 4–0. Näin ollen viime keskiviikkona pelatun toisen osaottelun piti enää olla pelkkä muodollisuus.

- Sinä päivänä mietimme kollegani kanssa, olisiko Barcan nousu enää mahdollinen, Jeremias muistelee Seiskalle.

- Olin sitten sitä mieltä, etteivät he varmasti enää nouse. Uhosin jopa käveleväni vaikka Helsingistä Porvooseen, jos niin kävisi!

barcelona voitti psgn

Pitkään näytti siltä, ettei Jeremias joutuisi lunastamaan lupaustaan.

- Kun PSG kavensi 3–1:een, päätin postata julkisesti Twitteriin, että lupasin muuten tämmöisen homman, Jeremias naurahtaa.

- Vielä siinä vaiheessa ajattelin, että kyllähän sellaisen uhon uskaltaa helposti laittaa ihmisten ilmoille.

Mutta kuten hyvin tiedetään, FCB teki mahdottomasta mahdollisen. Sen historiallinen nousu siivitti katalaanit jatkoon – ja Jeremiaan pitkälle, pitkälle kävelyreissulle.

- Ottelu oli niin uskomaton, että loppuvihellyksen jälkeen sen pureksimiseen meni noin tunti. Vasta sitten muistui mieleen, että hetkinen, mitä sitä tulikaan luvattua...

Aluksi Jermiaan uho-twiitti ei ollut kiinnostanut kuulemma ketään.

- Mutta pelin jälkeen luurini meni ihan tukkoon!

Jeremias lähti kävelemään Vuosaaresta kohti Porvoota.

Jeremias kertoo Seiskalle heittäneensä vuosien varrella useammankin vastaavanlaisen uhon, muttei koskaan kuvitellut, että joutuisi jonain päivänä oikeasti lunastamaan lupauksensa.

Se päivä koitti kuitenkin keskiviikkona 15. maaliskuuta, eli tasan viikko Barcan historiallisen tempun jälkeen.

- Päätin heti, että olen sanojeni mittainen mies.

Niinpä helsinkiläistynyt Rovaniemen Palloseuran kasvatti lähti kävelemään kohti Porvoota. Päämääränä oli Porvoon tuomiokirkko, minne oli lähtöpaikasta Google Mapsin mukaan palttiarallaa 42 kilometriä.

- Sikäli kävi hyvä säkä, että kävelypäivälle osui todella hienot kelit.

Kello 10.24 kävelemään lähtenyt Jeremias vastasi Seiskan toimittajan puhelinsoittoon hieman ennen iltapäiväkolmea. Siinä vaiheessa Porvooseen oli vielä matkaa 18 kilometriä.

- Tässä vaiheessa kävely maistuu vielä hyvältä! Ei ole mitään ongelmaa ja jalatkin pelaa hyvin, Jeremias iloitsi puhelimitse.

- Mutta veikkaan, että viimeiset kilometrit voivat olla henkisesti raskaita.

Jeremias Fisk

Jeremias kertoi pakanneensa reppuunsa ”aika hiilaripainotteiset” eväät.

- Tein edellisiltana makaronisössöt valmiiksi. Varasin myös levyllisen suklaata mukaan.

Mätöt tulivatkin tarpeeseen, sillä Jeremian koettelemus kesti kokonaiset 8 tuntia ja 11 minuuttia. Kello 18.35 Porvoon tuomiokirkolle saapunutta sanojensa mittaista miestä odotti perillä kuitenkin iloinen yllätys: kukka ja kuohuviinipullo!

Kovasta urakasta huolimatta Jeremias ei missään vaiheessa alkanut katua kengänpohjia kuluttanutta uhoaan.

- Jos aikoinaan Rautiaisen Pasi käveli itseäni parikymmentä vuotta vanhempana Porvooseen, niin kyllä tällaisen parikymppisen ukonkin on jaksettava köpötellä!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:AOP, Jeremias Fisk
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!