Oho
Nainen syö pelkkiä juustoleipiä.

Ruokafobiasta kärsivä nainen on elänyt lähes 30 vuotta juustoleivillä!

16.09.2019 09:29

April Griffiths aloittaa aamunsa juustovoileivällä. Myös lounaalla kuluu juustoleipä. Illalliseksi hän syö, mitäpä muutakaan, kuin juustovoileipiä. 29-vuotias englantilaisnainen kärsii vaikeasta ruokafobiasta ja hän kokee voimakasta ahdistusta ajatellessaan muita ruokia.

April on elänyt jo lapsesta saakka juustovoileipien voimalla. Eritystilainteissa hän saattaa syödä juusto-toastin. Myös sipsit hän saa menemään alas. 

- Joka kerta kun yritän kokeilla uusia ruokia, saan paniikkikohtauksen, koko kehoni alkaa täristä ja minusta tulee erittäin hermostunut. Pelko tukehtumisesta ja ruoan erilaisesta rakenteesta pelottaa minua, ja vaikka olen yrittänyt syödä riisiä, pastaa j vihanneksia herneen kokoisina annoksina, en ole koskaan pystynyt nielemään niitä oksentamatta, April selittää Metro UK:n haastattelussa.

Vaikeaa

Kahden lapsen äiti on huomannut, että hänen fobiansa heijastuu myös lasten ruokailuun. Kaksivuotias Charlie on alkanut nirsoilla ruoan suhteen ja haluaisi äitinsä tavoin syödä lounaaksi sipsejä. Äidin onkin vaikea saada lapsensa syömään terveellisesti, koska hän ei itse kykene toimimaan esimerkkinä. April pyrkii juomaan päivässä kolme tölkillistä appelsiinimehua saadakseen ruokavalioonsa vitamiineja. 

Ravintolaillalliset harvassa

April ei voi juurikaan käydä ystäviensä kanssa ulkona syömässä, sillä hänen ruokafobiaansa on vaikeaa selittää ihmisille. Nainen myöntää olevansa jo kyllästynyt juustovoileipiin, mutta hänellä ei ole juurikaan vaihtoehtoja.

April on kokeillut monia terapioita ja hoitomuotoja, tuloksetta. Hieman lievitystä tarjosi hypnoterapia, jossa April kävi kaksi kertaa. Sen jälkeen hän kykeni syömään pienen määrän riisiä. Aprililla ei kuitenkaan ole varaa säännölliseen hoitoon ja hän toivookin, että hoito saataisiin tulevaisuudessa julkisen terveydenhuollon pariin. 

Lähde: Metro UK

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!