Oho

Raskaana olevat naiset parantavat aamupahoinvointia kannabiksella!

14.01.2018 22:01

Aamupahoinvointi on yksi raskauden ikävistä sivuvaikutuksista. Monet tulevat äidit haluavat välttää pahaa oloa hinnalla millä hyvänsä. Huolestuttavan tutkimuksen mukaan osa odottavista naisista jopa polttaa kannabista lievittääkseen pahoinvointia.

Tutkijat tarkastelivat Kalifornian julkisen terveydenhuollon tietokantaa, koskien 318 000 raskaana olevaa naista. He havaitsivat, että vuosien 2009 ja 2016 välillä kannabiksen käyttö on kasvanut raskaana olevien joukossa 4,2 prosentista 7,1 prosenttiin. Yleisintä käyttö on alle 18-vuotiaiden äitien joukossa, joista jopa 21,8 prosentin raportoidaan käyttäneen kannabista raskauden aikana. Toiseksi eniten kannabista käyttävät 18-24-vuotiaat naiset. 

Tutkijoiden mukaan lukemat ovat varovaisia arvioita, sillä tiedot perustuvat naisten itseilmoitettamiin määriin ja on syytä olettaa, että he aliarvioivat omaa käyttöään. Vaikka kannabis on laillista Kaliforniassa, saattaa polttaminen raskausaikana olla haitallista sikiölle. Centers for Disease Control and Prevention on varoittanut, että kannabiksen käyttö raskauden aikana voi lisätä ongelmien riskiä vauvan kehityksessä.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!