Raitis nainen hämmensi lääkäreitä virtsaamalla alkoholia!

Oho | 21.03.2020 22:00

61-vuotias potilas, joka ei ollut nauttinut pisaraakaan alkoholia, hämmensi lääkäreitä virtsaamalla alkoholia. Naisesta on tullut ensimmäinen henkilö maailmassa, jolla on diagnosoitu urinary auto-brewery syndrome.

UPMC Presbyterian-sairaalan potilas, joka kärsi diabeteksesta ja maksakirroosista, odotti maksansiirtoa. Virtsakoe kuitenkin herätti lääkärien epäilykset alkoholin väärinkäytöstä ja potilas poistettiin elinsiirtojonosta. Potilas ohjattiin päihdehoitoon, vaikka hän itse kiisti käyttäneensä alkoholia. Kun verikokeet vahvistivat, ettei naisen veressä ollut alkoholia, lääkärit hämmentyivät.

Tutkimukset osoittivat, että kun nainen söi sokeria, hänen virtsarakkoonsa alkoi kertyä elimistön luonnostaan tuottamaa Candida glabrata-hiivaa. Hiiva on vastaava, kuin panimoiden käyttämä Saccharomyces cerevisiae-hiiva. Lääkärien mukaan hiiva aiheutti naisen virtsarakossa käymisprosessin, jonka seurauksena virtsassa näkyi alkoholia. 

– Aluksi lääkärit luulivat potilaan valehtelevan alkoholinkäytöstä, kommentoi Kenichi Tamama sairaalasta Metro.co.uk:lle.

Kenichi kollegoineen antoi ainutlaatuiselle tilalle nimen urinary auto-brewery syndrome. Heidän mukaansa naisen tapaus eroaa aiemmista auto-brewery syndrome-tapauksista, joissa hiiva tuottaa alkoholia suolistossa, josta se imeytyy verenkiertoon. Tällaisissa tapauksissa potilaiden veren alkoholipitoisuus on korkea ja he kokevat alkoholin liikakäyttöön liittyviä oireita. Koska kyseisen potilaan veressä ei ollut alkoholia, ei hän kokenut myöskään humalan oireita. 

Lähde: Metro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!