Puukotettu poliisikoira Börje on jo näin reippaana töissä - kuva!

Oho | 16.11.2016 13:48

Poliisikoira Börjen kohtalo on kiinnostanut kovasti suomalaisia. Urhea poliisikoira joutui puukotuksen uhriksi ja sai vakavia vammoja jäljittäessään epäiltyä murhaajaa Loviisassa elokuun alkupuolella. Murhasta epäilty 27-vuotias mies puukotti Börjeä kuusi kertaa, ja iskuista kaksi läpäisi koiran keuhkot.

Nopeasti leikkaukseen kiidätetty koira toipui ja palasi töihin syyskuussa.

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko twiittasi tänään kuvan reippaasti töihin palanneesta Börjestä ja kertoi, että koira voi hyvin.

 

 

Urheiden ja henkensäkin usein alttiiksi laittavien poliisikoirien turvallisuuteen on Börjen tapauksen jälkeen kiinnitetty muutenkin huomiota. Poliisikoirien kevyet ja turvalliset luotiliivit ovat nousseet hankintalistan kärkeen. Laitoksella on käytössään 1990-luvulla hankittuja suojaliivejä, mutta ne on tarkoitettu joukkojenhallintatilanteisiin. Raskaat, jäykät ja liikuntakykyä haittaavia liivejä ei voi käyttää kenttätöissä.

Börjen urheus kosketti myös epäillyn murhaajan uhrin omaisia, jotka lahjoittivat suuren summan poliisikoirien työturvallisuuden kehittämiseksi.

 

KUVAT TWITTER JA POLIISI

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!