Oho

Pöllökammo todettiin oikeudessa todelliseksi vaivaksi - naiselle myönnettiin korvauksia!

09.12.2018 11:58

Nainen, jolle aiheutui saarnaajan tapaamisesta pöllöjen pelko, on voittanut mojovan summan oikeudessa. Sally Brayshaw, 56, osallistui uskonnollisiin tapaamisiin, jossa saarnaaja puhui lintujen uhraamisesta. Sen jälkeen nainen sanoo pelänneensä lintuja "kuollakseen".

Brayshaw, jolla on useita fyysisiä vaivoja ja mielenterveysongelmia, tapasi tohtori ja saarnamies Thomas O'Brienin elokuussa 2012. Tohtori O'Brien lupasi naiselle voivansa parantaa tämän ilman lääkkeitä. Brayshaw'n lakimies kertoi oikeudelle, että nainen oli valmis kokeilemaan mitä tahansa, koska hän oli "epätoivoinen". Tohtori kertoi Stoke-on-Trentistä, Englannista kotoisin olevalle naiselle, että tämä oli demonien riivaama. Brayshaw osallistui sarjaan uskonnollisia tapaamisia saarnaajan kanssa, joissa tämä puhui pöllön uhraamisesta. Naiselle jäi tapaamisesta paha pöllökammo. Hän sanoo järkyttyvänsä jopa pöllön valokuvia nähdessään. Saarnaaja kuitenkin kielsi naista hakemasta apua psykiatrin vastaanotolta.

Oikeus katsoi naisen trauman olevan todellinen ja jopa "ennalta arvattavissa". Tuomari katsoi, ettei uskonnollisten tekijöiden sokeuttama mies noudattanut lääketieteellisiä käytäntöjä, vaan sen sijaan "edisti kantajan mielenterveyden heikkenemistä ". Tuomari määräsi O'Brienin maksamaan naiselle 12 700 puntaa, eli noin 14 240 euroa. Tohtori O'Brien ei osallistunut oikeudenkäyntiin, eikä hänen tämänhetkinen olinpaikkana ole tiedossa.

Lähde: Sky News

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!