Hyppää pääsisältöön
Zika leviää pääasiassa hyttysten kautta.

Poliisi testasi rikollisten hyväuskoisuutta: Pyysi huumeita testattavaksi zikan varalta!

Louisianan poliisi päätti kokeilla, kuinka hyväuskoisia rikolliset ovat. Harahanin poliisilaitos tarjoutui viime viikonloppuna julkaisemassaan viestissä testaamaan kaupungin asukkaiden metamfetamiinin zikaviruksen varalta.

– Varoitus. Jos olet äskettäin ostanut metamfetamiinia miltä tahansa alueelta Louisianassa, se saattaa sisältää zikaviruksen, poliisi kirjoitti viraaliksi menneessä Facebook-julkaisussa:

– Ole hyvä ja tuo kaikki aine paikalliselle poliisilaitokselle ja testaamme sen ilmaiseksi puolestasi. Jos et halua tulla tänne, virkailija tulee mielellään luoksesi ja testaa metamfetamiinin kotisi yksityisyydessä. Levittäkää sanaa.

Media otti tosissaan

Vaikka julkaisu sai paljon huomiota ja sitä jaettiin tuhansia kertoja, ei yksikään rikollinen tarttunut poliisin syöttiin. Sen sijaan ainakin kolme paikallista mediaa otti huumorilla laaditun viestin tosissaan.

– Poliisi ei ole kertonut, kuinka suuri määrä metamfetamiinia on saastunut, kirjoitti WVUE-TV The Huffington Postin mukaan, mainitsematta sanallakaan, että kyse olisi pelkästä humoristisesta tempusta.

Poliisi vahvisti myöhemmin, että kyseessä oli yksinkertaisesti tapa lisätä tietoisuutta huumausaineiden käytön vaaroista. Viranomaiset muistuttivat, ettei zika voi levitä metamfetamiinin välityksellä, vaan virus leviää pääasiassa hyttysen puremien kautta, mutta myös seksissä.

Raskaana olevat naiset voivat välittää viruksen sikiölle.

Lähde: The Huffington Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!