Oho

Pohjois-Irlannissa solmittiiin laillinen homoavioliitto ensi kertaa!

14.02.2020 19:36

Kun kaksi morsianta asteli alttarille Carrickfergusissa, tuli heistä ensimmäinen lain tunnustama samaa sukupuolta oleva aviopari Pohjois-Irlannissa.

Pohjois-Irlannin ensimmäinen saman sukupuolen avioliitto solmittiin 11. helmikuuta, vain päivä sen jälkeen, kun hallitus muutti avioliittolakia. Historiallinen aviopari, Sharni Edwards, 27 ja Robyn Peoples, 26, ehti seurustella kuusi vuotta ennen liiton solmimista. Häitä vietettiin suhteen vuosipäivänä.

– On uskomatonta saada tämä mahdollisuus. Otamme tämän vastaan nöyrin mielin, Good Morning Britainin haastattelema pari iloitsi.

Peoples lisäsi, että heidän häänsä levittävät tasa-arvon viestiä.

– Rakkautemme on henkilökohtainen, mutta laki, jonka mukaan emme saaneet mennä naimisiin, oli poliittinen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on ollut laillinen Englannissa, Walesissa ja Skotlannissa vuodesta 2014. Nyt Pohjois-Irlanti on vihdoin liittynyt joukkoon. Laki muuttui virallisesti 13. tammikuuta, mutta pariskuntien on rekisteröitävä häät vähintään 28 päivää etukäteen, joten ensimmäisiä häitä päästiin viettämään vasta tällä viikolla.

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Katso video: Muistatko Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin kohusuhteen myrskyisät vaiheet? Nyt Martina vaatii Stefanilta jättisummaa eron takia!

Katso video!

Romugrilli: "Vappu Pimiä, siinä on seksikäs nainen, p**kele” - romutransu Markus Kuotesaho arvioi suomalaiset julkkikset ja turhat julkkikset!

Katso video!

Kurkkaa Esko Eerikäisen matkailuautoon: sängyssä saa napostella namia kattilasta, mitä löytyykään jääkaapista?

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!