Oho

Pitäisikö joulupukin olla sukupuolineutraali?

24.12.2018 14:17

Sukupuolineutraalius on nykyään kova sana. Lentoemännät ovat nykyään matkustamohenkilökuntaa ja palomiehistä suunnitellaan palohenkilöitä. Myös joulupukki on nyt joutunut poliittisen korrektiuden ja tasa-arvokysymysten keskiöön; neljäsosa ihmisistä on sitä mieltä, että pukki voitaisiin brändätä uudelleen joko naiseksi tai sukupuolineutraaliksi.

Logoyritys GraphicSprings haastatteli brittejä ja amerikkalaisia siitä, miten joulupukin imagoa voisi päivittää nykyaisemmaksi. Vastaajista 27 prosenttia ajatteli, että perinteinen mieshahmo voisi jatkossa olla nainen tai sukupuolineutraali pukki. Idea ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä asiasta on käyty paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja jopa poliitikot ovat ottaneet siihen kantaa. Newton Aycliffen kunnanvaltuutettu Arun Chandran pyrki hiljattain kieltämään naispuolisia joulupukki-imitaattoreita osallistumasta vuotuiseen talvitapahtumaan, sillä hänen mukaansa joulupukki on "miehinen hahmo".

Myös Piers Morgan ihmetteli Good Morning Britain-ohjelmassaan, miksi joulupukin sukupuolta pitäisi muuttaa.

– Hänhän on Isä Joulu. Onko maailma seonnut, hän puhisi ruudussa.

LUE MYÖS: Miltä näyttäisi moderni joulupukki?

Sosiaalisessa mediassa keskustelu jakaa mielipiteet. Osa on pitänyt keskustelua "naurettavana" ja toiset ihmetelleet, miksi fiktiiviseksi yleensä mielletyn hahmon sukupuolesta pitää riidellä. Toiset taas ovat ilmaisseet tukensa nais- tai sukupuolineutraalille pukille.

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!