Pistikö ampiainen? Suomalaisen Katrin älyttömän helppo ohje kivun lievitykseen ja myrkyn poistamiseen leviää sosiaalisessa mediassa!

Oho | 07.08.2018 18:59

Mitä tehdä, kun ampiainen pistää? Keinoja ja niksejä on monia, mutta suomalaisen Katrin neuvo leviää sosiaalisessa mediassa edelleen, vaikka se on alun perin julkaistu jo kaksi vuotta sitten. 

Katri kirjoittaa testanneensa ohjettaan kaksi kertaa. Välineiksi tarvitaan ainoastaan pullo sekä vettä. 

- Paina pistokohtaan piripintaan puhtaalla vedellä täytetty pullo suupuoli siis pistokohdan ympärille.Pidä pullo paikallaan niin ettei vesi pääse valumaan pois. Kipu lakkaa noin 3 minuutissa ja n. 5 minuutissa myrkky imeytynyt pois, Katri neuvoo. 

- Keino perustuu kemiaan: väkevämpi neste imeytyy miedompaan.Pullon suussa syntyvällä paineella lienee oma merkityksensä. Nesteeksi kelpaa vain vesi.Mitä nopeammin pullon saa pistokohtaan,sen parempi teho. Olen 2 kertaa tätä "testannut". Ensi kerran saatavilla oli tyhjä kuohuviinipullo. Tällöin myös pistokohtaan jäänyt piikki tuli paineen vaikutuksesta puoliksi ulos. Toisella kerralla oli pieni limsapullo ja silloin katsottin kellosta aikaa. TÄMÄ TODELLA TOIMII. Ei tarvitse kärvistellä kivun kanssa.

Kaksi vuotta ja reilu viikko sitten tehty julkaisu on kerännyt ällistyttävät 18 000 jakoa. Katri osaa myös kertoa, että vinkki on peräisin jo vuodelta 1996. 

Terveyskirjasto muistuttaa, että mikäli pisto osuu suuhun, jos henkilö on pieni lapsi, tai pistoja on useita, voivat oireet vaatia kiireellistä apua. Suurimassa vaarassa ovat allergikot, joille pistos voi aiheuttaa anafylaktisen reaktion. Apteekista kannattaa hankkia myös kyypakkaus pahimman varalle.

Katrin päivityksestä kertoi ensimmäisenä MTV3. 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!