Hyppää pääsisältöön
Piilolinssi katosi silmään 28 vuodeksi.

Piilolinssi katosi silmään 28 vuodeksi!

42-vuotias nainen, joka kadotti piilolinssinsä teini-iässä, löysi sen silmästään. BMJ Case Reports raportoi tapauksesta, jossa linssi oli ehtinyt kasvaa kiinni naisen silmäluomeen.

Englantilainen nainen meni lääkäriin, koska hän oli  havainnut herneen kokoisen kyhmyn vasemman kulmansa alla. Hänet lähetettiin magneettikuvaukseen, joka paljasti kystan, joka painoi hänen vasemman silmäluomeaan alaspäin. Kun lääkärit alkoivat poistaa kyhmyä, he havaitsivat, että kyseessä oli 28 vuotta aiemmin kadonnut piilolinssi. Jotenkin linssi oli kulkeutunut potilaan silmäluomeen ja kasvanut kiinni.

Potilas ei aluksi kyennyt muistamaan, miten piilolinssi olisi voinut joutua silmäluomeen. Lopulta hänen äitinsä muisti, että hänen tyttärensä oli kadottanut yhden piilolinssin sulkapallopelin aikana, ollessaan 14-vuotias. Koska teinillä ei ollut ilmennyt mitään oireita, he olettivat, että linssi oli pudonnut pelin aikana. Kun kysta ja linssi poistettiin, hänen silmänsä palautui normaaliksi.

Naisen tapaus ei suinkaan ole ainoa kerta, kun piilolinssi on kadonnut ihmisen silmään. Vuonna 2016 mediassa kerrottiin 67-vuotiaasta naisesta, joka määrättiin kaihileikkaukseen "sinisen kasvun" takia, joka piinasi hänen oikeaa silmäänsä. Kävi ilmi, että kasvain olikin 27 piilolinssiä.

Lähde: The Huffington Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!