Oho
Solo-moon vietetään yksin.

Perinteiset polttarit alkavat olla out - tilalle solomoonit! Lue mistä on kyse!

14.06.2019 21:33

Yhä useampi nuori haluaa ennen naimisiin menemistä lähteä villien polttarireissujen sijaan tien päälle yksin. Itsestään huolehtimisen hallitsevat millenniaalit ovat hurahtaneet niin sanottuun solomoon-matkan. Suhdevalmentaja Diana Kirschnerin mukaan ilmiön taustalla on kulttuurinen muutos.

- Kun ihmiset menevät naimisiin yhä myöhemmällä iällä, on yhä yleisempää, että pelätään itsenäisyyden menetystä avioliitossa, hän sanoo:

 Vaikka avioliitto voi olla upea asia, se voi tarkoittaa myös, että joudut luopumaan jostain sellaisesta, mistö pidit sinkkuelämässäsi.

Kun Madelyn Moran, 27, stressaantui häiden alla, hän päätti tehdä irtioton ja lähteä yksin vaellukselle luonnon rauhaan Moabiin, Utahiin (USA).

- Olin huolissani siitä, että joutuisin mukautumaan mieheni aikatauluihin naimisissa ollessani. Aloin miettiä, että mihin olin lupautunut, hän kertoo New York Postille.

Moran, joka kuvailee itseään kotikissaksi, ei ollut aiemmin juurikaan matkustellut. Yksin lähteminen oli hänelle iso askel.

- Näin Utahin viimeisenä mahdollisuutenani lähteä ja tehdä jotain vain minun itseni mieliksi, ja kenties tilaisuutena tavata uusia ystäviä, hän selittää.

Moran todella löysi matkaltaan uusia ystäviä, mutta seikkailu ei jäänyt hänen viimeisekseen. Päinvastoin, reissu sai hänet tajuamaan, miten paljon hän rakasti matkustamista. Ennen kaikkea se muutti hänen tapansa katsoa asioita. Häiden ensimmäisenä vuosipäivänä Moran matkusti Zionin kansallispuistoon yhdessä aviomiehensä kanssa.

- Matka auttoi minua tajuamaan, että minussa oli myös tämä toinen puoli, ja että uskaltaisin tavata uusia ihmisiä ja kokea hulluja kokemuksia ja kasvattaa itseluottamustani, ja että voisin jatkaa sen puoleni tutkimista vielä mentyäni naimisiin.

Lähde: New York Post

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!