Oho
Katso videot!

Perinteinen hanhenmestausfestivaali Baskimaalla jakaa mielipiteet!

10.09.2019 16:33

Antzar Engunaa on vietetty vuosisatojen ajan. Lekeitiossa, Baskimaalla. 5. syyskuuta järjestetty tapahtuma on vuoden kohokohta, joka kerää paikkakunnalle tuhansia kävijöitä. Joidenkin mielestä kyseessä on tärkeä perinne, kun taas jotkut ovat sitä mieltä, että koko tapahtuma joutaa jäädä historiaan.

Nappaa hanhi

Joka vuosi kilpailijat suuntaavat soutuveneineen pienen kalastajakaupungin satamaan ja yrittävät napata ilmaan ripustettujen köysien varassa riippuvia, rasvattuja hanhia. Tavoitteena on saada hanhen pää irti ruumiista. Päivään kuuluu myös koko perheen viihdeohjelmaa konserteista katuperformansseihin.

On selvää, että väkivaltainen perinne on saanut reilusti kritiikkiä osakseen. Historiallisesti tapahtumassa on perinteisesti tavoiteltu eläviä hanhia, mutta julkisen painostuksen jälkeen tapahtumassa on siirrytty käyttämään kuolleita lintuja. Monien eläinaktivistien mielestä muutos ei ole riittävä ja he vaativat, että eläinten kuolemaa ajanvietteenä kohtelevasta perinteestä tulisi luopua kokonaan. 

Lähde: Metro UK

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

NEWS perjantai - Mitä he******ä, tätäkö asiaa Johanna Tukiainen EI kommentoi?!

Niko Nousiainen: Tästä syystä homomiehet ovat ihania!

Robert Helenius: Tässä on piilopirttini! - Video!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!