Oho

Perheyritys tämäkin! Äiti ja tytär pyörittävät kodikasta ilotaloa Sheffieldissä: Kuin monitoimikeskus!

27.11.2019 18:05

Kolme keski-ikäistä naista istuu olohuoneessa, juo teetä ja rupattelee niitä näitä. Ovikello soi. Ulkona odottaa miespuolinen asiakas, joka on tullut maksamaan seksistä. Kyseessä on Sheffieldin vilkkain bordelli, City Sauna

Perheyritys

Yritystä vetävät äiti ja tytär, Kath ja Jenni. Kaikkiaan työntekijöitä on kymmenkunta. Vetäjät kauhistelevat prostituoitujen olosuhteita Isossa-Britanniassa, joten he haluavat tarjota naisille turvallisen ja siisitin ympäristön tehdä seksityötä.

- Ihmiset pitävät bordelleja likaisina, synkkinä ja huonomaineisina paikkoina, joiden ulkopuolella maleksii outoa porukkaa. Me olemme pikemminkin kuin monitoimikeskus, selittää Jenni, 32, The Sunille.

Kath, 56, lisää, että bordelli on varustettu kunnon turvajärjestelmällä ja kameroilla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

- Me huolehdimme näistä tytöistä ja pidämme heidät turvassa. Kaduilla tytöillä ei ole mitään suojaa.

Naiset johdossa

Kath syntyi itse punaisten lyhtyjen alueella. Alkuperäiseen City Saunaan hän päätyi töihin 18-vuotiaana.

- Tuolloin sutenöörit kulkivat turkit ja kultaketjut yllään poimimassa tyttöjä. Bordelleja vetivät aina vanhat miehet, naisjohtaja olisi ollut ennenkuulumatonta. 

Kath varmistaa huolellisesti, etteivät hänen omat työntekijänsä ole ihmiskaupan uhreja, ja ettei heitä pakoteta seksiin. Hän tarjoaa työntekijöille myös säännölliset terveystarkastukset ja kauneudenhoitoa.

- Bordelli on kotoisa. Kath on ihana, hän on valmis tekemään mitä tahansa kenen vain hyväksi, hehkuttaa yksi työntekijöistä.

Laitonta

City Sauna on suosittu paikka, mutta sen toiminta on käytännössä laitonta. Prostituutio on laillista Isossa-Britanniassa ainoastaan yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Bordellit ja paritus ovat kiellettyjä. Tilanne vastaa pääpiirteiltään Suomen lainsäädäntöä.

- Poliisi voi sulkea paikan milloin tahansa. Toivon parasta joka kerta, kun avaan ovet aamuisin, ja illalla paikkoja lukitessani tiedän, että se voi olla viimeinen kerta, Kath myöntää. 

Hän kokee, että Saunan kaltaiset yritykset, jotka tarjoavat naisille turvallisemmat työolosuhteet, tulisi dekriminalisoida.

- Emme voi koskaan estää näitä tyttöjä työskentelemästä, joten miksi emme antaisi heille turvallista työympäristöä?

The Sun-lehdessä julkaistu kuva sisältä bordellista. Asiakkaille tarjolla on myös seksinukke. 

Brothel

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!