Oho

Peilejä välttelevä mies ei ole nähnyt kuvajaistaan kuukausiin!

30.03.2019 12:14

Stephen Gillatt, 40, kärsii harvinaisesta fobiasta. Peilejä välttelevä englantilaismies ei ole nähnyt kuvajaistaan kuukausiin,.

Gillatin pelkotilat alkoivat neljä vuotta sitten, kun hänen mielenterveytensä heikentyi. Gillat tarkentaa, ettei hän varsinaisesti pelkää peilejä, vaan omaa kuvajaistaan. Hän ei kestä nähdä omia kasvojaan. Hän ei siis laittaudu aamuisin peilin ääressä. Parturissa käydessään hän pitää silmänsä kiinni koko ajan. Ostoskeskuksissa suurten näyteikkunoiden vältteleminen vaatii vaivannäköä.

- Tiedän harvoin, mitä näytän ulos lähtiessäni. Pukeuduttuani pyydän vaimoani tai vanhinta tytärtäni kertomaan mielipiteensä. He ovat molemmat rehellisiä, Gillat kertoo Metro UK:n haastattelussa:

- Kadehdin ihmisiä, jotka voivat käyttää peilejä esteettisiin tarkoituksiin, siis nähdäkseen, miltä he näyttävät ja haluavatko he muuttaa jotain ulkonäössään.

Epävarma mies

Kun Gillat katsoo peiliin, hän ei näe fyysisiä piirteitään. Hänelle peili heijastaa hänen sisäisiä epävarmuuksiaan:

- Näen epäonnistumiseni poikana, aviomiehenä, isänä, veljenä ja ystävänä. Näen vikani. Näen, miten olen satuttanut ihmisiä, miten olen tuottanut heille pettymyksen. Näen, kuinka paljon minä vihaan itseäni kaiken tämän vuoksi.

Lisäksi peilikuva aiheuttaa Stephenille ahdistusta ja muistuttaa häntä hänen omasta kuolevaisuudestaan. Mies ei tällä hetkellä saa apua fobiaansa. Hän kävi pari vuotta terapiassa, mutta hän kamppailee fobiansa kanssa yhä päivittäin. 

- Ongelmani on syvään juurtunut alhainen itsetunto ja jossain määrin myös itseinho. Nämä tunteet ovat muodostuneet vuosikymmenten aikana ja varmaankin vie yhtä kauan päästä niistä eroon, hän selittää:

- Mutta  rehellisesti sanottuna elämä ilman peilejä ei ole niin kamalaa, kunhan siihen tottuu!

Lähde: Metro UK

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!