Oho

Pakistan palkkasi ensimmäisen transsukupuolisen uutisankkurin!

01.04.2018 14:27

Pakistan on palkannut maan ensimmäinen ja ainoan transsukupuolinen uutisankkurin. Marvia Malik teki historiaa, kun hänet palkattiin yksityisen Kohinoor-kanavan uutisankkuriksi. 

Journalismia Lahoressa opiskellut 21-vuotias myöntää itkeneensä uutisen kuultuaan. Transnaisena hän on tottunut kohtaamaan syrjintää Pakistanissa, jossa transsukupuolisille tarjottavat työpaikat ovat usein tiukassa. Monet turvautuvat kerjäämiseen tai prostituutioon ansaitakseen rahaa.

– Olen kouluttautunut transseksuaali, halusin hakea valtion työtä ja jatkaa kouluttautumistani. Mutta alussa en onnistunut siinä, sillä minulle kerrottiin, etten koskaan tulisi menestymään elämässä, koska olen transseksuaali, Malik kertoo.

Malikin virstanpylväs levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa ja monet julkkikset, kuten Laverne Cox, ovat onnitelleet häntä. Myös uutiskanava on saanut somessa kiitosta siitä, että se on ottanut askeleen oikeaan suuntaan.

– Suunnitelmani on taistella transsukupuolisten oikeuksien puolesta, koska uskon, että yhteisömme voimaannuttaminen voimaannuttaa myös minua. Saan nyt ympäri maailmaa kiitosta tekemästäni työstä, mutta toivon voivani tehdä vieläkin enemmän lähitulevaisuudessa, hän kertoi:

– Uskon, ettei transsukupuolisia saa marginalisoida, vaan meitä tulisi kohdella tasa-arvoisina kansalaisina Pakistanissa. Haluan viestittää maailmalle, ettei mikään ole mahdotonta transsukupuoliselle yhteisölle.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Romugrilli: ”V**tuilin sille naiselle ihan h**vetisti!” - romutransu Markus Kuotesaho kertoo mielipiteensä viranomaisista!

Katso video!

Romugrilli: Romutransu Markus Kuotesaho kaipaa deiteille – ”Kyllä mulla hyvin s**ndaa!”

Katso video!

Kuninkaan valtakunta: Näin menestys ja julkisuus vaikutti Aki Samulin ihmissuhteisiin – "Yhtäkkiä ei pyydetä enää mihinkään!"

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!