Oho

Päivän hyvä uutinen: kuolemankielistä toipunut pentu muutti pojan elämän!

26.11.2013 18:13

Tienvarteen hylätty, nälkiintynyt pentu muutti autistisen pikkupojan elämän - ja päätyi Yhdysvalloissa Vuoden koiraksi.

Eläintensuojelussa työskentelevä Chrissy Kaczynski löysi surkeaan kuntoon päätyneen narttupennun viime vuoden lopulla DeKalbin kunnassa, Yhdysvaltojen Georgiassa. Kaczynski vei pennun kotiin, vaikka ei uskonut sen elävän yön yli.

 

 

Eläinlääkäri määritteli luukasan nelikuukautiseksi staffi-pitbull-sekoitukseksi ja arvioi sen olleen häkissä ja nälissään valtaosan elämästään. Erittäin pahasti laiminlyödyllä koirarukalla arvioitiin löydettäessä olevan vain yhden prosentin mahdollisuus selviytyä.

 

Taisteli takaisin elämään

Pentu kuitenkin kamppaili takaisin elämään. Taistelutahtonsa mukaan pentu nimettiin soturiprinsessa Xenaa mukaillen Xena The Warrior Puppyksi eli Xena Taistelijapennuksi.

Pari kuukautta toivuttuaan koira päätyi Linda ja Grant Hickeyn perheen hoiviin, ja hyvällä hoidolla ja rakkaudella siitä tuli terve ja iloinen koira. Eikä siinä vielä kaikki.

 

 

Hickeyn perheen autistinen, aiemmin vetäytynyt ja hiljainen Johnny-poika, 8, on koiran myötä muuttunut puheliaaksi ja aiempaa iloisemmaksi. Aiemmin hän pelkäsi uusia kokemuksia ja lähinnä leikki yksin marmorikuulilla. Nykyään Johnny uskaltaa ja kykenee ottamaan kontaktia ulkomaailmaan ja jopa osallistumaan julkisiin tilaisuuksiin, kuten Xenan "kruunajaisiin".

 

Ennen ujo poika juttelee nyt vapautuneesti

Hickeyn perheestä tehdyssä dokumentissa Johnny kuvailee Xenaa ja itseään "varsin täydelliseksi tiimiksi". Poika ei myöskään ujostele laulaa koiralle ja osoittaa sille hellyyttä.

- Nämä kaksi ovat luotuja toisilleen, Johnnyn äiti Linda Hickey totesi Today-ohjelman haastattelussa.

- Koira otti heti ensimmäisenä päivänä tavakseen istua Johnnyn sylissä autossa. Se on ollut sen paikka siitä lähtien.

Tutkimusten mukaan eläimillä on positiivinen vaikutus lapsiin. Daily Mailin mukaan eräässä tutkimuksessa selvisi, että autistiset lapset puhuvat ja nauravat todennäköisemmin marsujen kuin lelujen seurassa.

 

 

Xenan tarina ja koiran vaikutus Johnnyyn on koettu niin huomattavaksi, että se valittiin torstaina eläimiin kohdistuvaa julmuutta vastaan taistelevan APSCA-yhdistyksen Vuoden koiraksi.

 

KUVAT XENA THE WARRIOR PUPPY -FACEBOOK-SIVULTA

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!