Oho

Opiskelija hengitti ilokaasua viihdetarkoituksessa - vammautui pysyvästi: "Aivot olivat samassa tilassa kuin 40 vuotta juoneella alkoholistilla!"

20.10.2017 19:36
Australialainen yliopisto-opiskelija vammautui pysyvästi, kun hän hengitti 360 kanisteria ilokaasuna paremmin tunnettua typpioksiduulia. Parikymppisen naisen selän hermosto vaurioitui niin pahasti, etti hän kykene enää kävelemään. Vaikka nainen on parhaillaan kuntoutuksessa, lääkärit pelkäävät, ettei hänen tule koskaan toipumaan täysin. Hän opettelee parhaillaan kävelemään uudelleen.

 

Nainen käytti naurukaasua viihdetarkoituksessa. Ilokaasua ostetaan tähän tarkoitukseen vuosittain tuhansia kanistereita. Kaasun uskotaan liittyvän useisiin nuorten kuolemantapauksiin. Opiskelijan tarina esitettiin ABC-kanavan aamuohjelmassa varoituksena muille nuorille.

 

– Minulla oli hiljattain 20-vuotias potilas, jonka aivot olivat samassa tilassa kuin alkoholistin, joka on juonut 40 vuoden ajan, selitti toksikologi Andrew Dawson ohjelmassa:

 

– Vaikutuksiin kuuluvat vakavat vahingot hermostolle, ja joissakin tapauksissa aivovamma. Tapaukset ovat lisääntyneet huimasti viimeisen kahden vuoden aikana.

 

Usein kuolemaan johtaneissa tapauksissa henkilön elimistön hapen puute on johtanut hypoksiaan.

Joissain maissa ilokaasun myynti on nykyään laitonta.

 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!