fbq
Oho
13.11.2019 22:36
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube
Opiskelija! Stressaako? Haudassa makaaminen saattaa helpottaa!
Oho
13.11.2019 22:36
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube

Nijmegenin Radboud-yliopisto Alankomaissa tarjoaa opiskelijoille erikoista keinoa koestressistä selviytymiseen. Opiskelijat voivat nimittäin meditoida "puhdistautumishaudan” rauhassa.

Yliopisto on kaivanut tiluksilleen avoimen haudan auttaakseen opiskelijoita tajuamaan, miten vähäpätöistä kokeista stressaaminen on verrattuna elämän suuriin kysymyksiin. Kampukselle on levitetty hautaa mainostavia julisteita otsikolla "memento mori", "muista kuolevaisuutesi". Puhdistautumishaudassa on viltti ja joogamatto, jotka mahdollistavat mukavan meditaatiohetken.

– Tavallisesti, kun meditoin, ajatukseni karkaavat kouluun tai töihin, mutta haudassa alat todella miettiä elämää ja kuolemaa, ja mitä se kaikki merkitsee, ylistää hautaa kokeillut opiskelija Ruptlyn haastattelussa.

Hankkeen perustaja John Hacking muistuttaa, että kiireinenkin elämä voi olla sisällöltään tyhjää. Hän toivoo, että hauta auttaa oppilaita arvostamaan aikaa, joka heille on suotu maapallolla. 

– Elämän loppu, kuolema, on tabu ja vaikea asia opiskelijoille... Kuolemasta on vaikea puhua, etenkin silloin, kun olet 18-, 19-, tai 20-vuotias.

Opiskelijoiden mukaan hauta on ollut niin suosittu, että sitä varten jouduttiin laatimaan odotuslista. Haudassa saa maata enintään kolme tuntia kerrallaan, jotta muillakin oppilailla on mahdollisuus päästä pohtimaan omaa olemassaoloaan.

Lähde: Mirror, YouTube

Tilaa Seiskan uutiskirje! »