fbq
Oho
22.04.2017 16:10
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Luksusliikkeen pehmolelu on valmistettu kanin turkista.
Öö, ostaisitko lapsellesi tämän ökylelun - julma tausta!
Oho
22.04.2017 16:10
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Lapset rakastavat pehmoleluja, ja moni lapsi kohtelee rakkainta leluaan, kuin se olisi oikea eläin.

Lontoolainen Harrods-tavaratalo on kuitenkin mennyt ehkä liian pitkälle pyrkiessään tarjoaaman asiakkailleen aidonoloisia leluja.

Hienostoliikkeen uusin pehmolelu on valmistettu aidosta kanin turkiksesta. Ranskalaisen leluvalmistaja Caresse d'Orylagin koirapehmolelu on valmistettu Orylag-kanien turkista. Hintaa pöyristyttävällä lelulla on 1400 puntaa, eli noin 1670 euroa. Myymälän verkkosivustolla lelun kerrotaan olevan "uskomattoman pehmeä" ja "ylellisesti muotoiltu".

Eläinten oikeuksia puolustava PETA sekä monet asiakkaat ovat ymmärrettävästi raivoissaan lelusta. Orylag-kaneja kasvatetaan niiden turkiksen ja lihan takia, ja ne teurastetaan yleensä noin 20 viikon ikäisinä. 

– Useimpien lasten sydämet särkyisivät, jos he tietäisivät, että nämä lelut saivat alkunsa oikeina eläiminä, joilla on oikeat tunteet, PETA kommentoi.

– Jos vanhemmat eivät kerro lapsille totuutta, pitäisi heidän vähintäänkin lakata teeskentelemästä, etteivätkö tällaiset lahjat olisi äärimmäisen eläimiin kohdistuvan julmuuden tuotosta. 

Harrods ja Caresse d'Orylag eivät ole toistaiseksi vastanneet kritiikkiin.

Lähde: Metro

Tilaa Seiskan uutiskirje! »