Oho

Olisitko uskonut?! Tämä on 2010-luvun myydyin kirja USA:ssa

02.01.2020 22:05

Niinhän se on, että seksi myy. Sen todistaa NPD Bookscanin tuore raportti, jonka mukaan Fifty Shades of Grey oli viime vuosikymmenen myydyin kirja Yhdysvalloissa. Brittikirjailija E. L. Jamesin kirjaa on myyty Amerikan markkinoilla 15,2 miljoonaa kappaletta sitten vuoden 2011, jolloin teos julkaistiin.

The Guardian uutisoi jo vuonna 2014, että eroottista kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa kappaletta. Yhdysvaltain kirjamyyntiin keskittyvän NPD Bookscanin tuoreen listauksen toiselle ja kolmannelle sijalle ylsivät trilogian kaksi jälkimmäistä osaa. Fifty Shades Darkeria myytiin Yhdysvalloissa 10,4 miljoonaa kappaletta ja Fifty Shades Freed-kirjaa 9,3 miljoonaa kappaletta. Trilogian suosiota lisäsi sen pohjalta tehty elokuva, jota tähdittivät Dakota Johnson ja Jamie Dornan. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2015.

Listan neljännelle sijalle ylsi Suzanne Collinsin tieteiskirja Nälkäpeli, jota on myyty Yhdysvalloissa viimeisen vuosikymmenen aikana 8,7 miljoonaa kappaletta. Viidennelle sijalle tuli Kathryn Stockettin The Help. Kummastakin kirjasta on tehty myös elokuva.

Publishers WeeklyThe Guardian

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!