Oho
Freddy Krueger kärsi pahoista iho-ongelmista.

Oletko huomannut? Tämä yhdistää useimpia leffapahiksia!

10.04.2017 08:05

Elokuvien konnilla on muutakin yhteistä kuin pahansuopaisuus ja ilkeät aikeet. Jostain syystä valtaosa pahiksista tuntuu kärsivän myös iho-ongelmista, toteaa tutkimus.

Hollywoodin päätähdet ovat yleensä virheettömiä komistuksia ja kaunottaria. Sen sijaan pahiksilta ei tunnu löytyvän aikaa ihonhoitoon. JAMA Dermatologyn julkaisema tutkimus paljastaa, että valtaosa kuuluisista leffapahiksista kärsii rypyistä, tummista silmänalusista, arvista tai hiustenlähdöstä.

Teksasilaistutkijat analysoivat 20 kuuluisaa elokuvahahmoa, joista 10 oli sankareita ja 10 pahiksia. Elokuvien sankareista vain kaksi kärsi minkäänlaisista iho-ongelmista. Indiana Jonesilla ja Casablancan Humphrey Bogartilla oli kummallakin arpi kasvoissa. Sen sijaan kuusi kymmenestä pahiksesta kärsi jonkinlaisista iho-ongelmista. 

Esimerkiksi Ihmemaa Ozin paha noita ja Lumikki ja seitsemän kääpiötä -kuningatar kärsivät kumpikin syylistä. Hannibal Lecter, Darth Vader, ja Ihmeellinen on elämä -elokuvan herra Potter vaikuttivat puolestaan kaikki kärsivän alopeciasta eli hiustenlähdöstä. Darth Vader oli muutenkin todellinen pahisten pahis, sillä hän kärsi lisäksi vakavista arvista, rypyistä ja tummista silmänalusista. Freddy Krueger, Leijonakuninkaan Scar ja Batmanin Jokeri sekä Leatherface kantavat niin ikään kasvoissaan näkyviä arpia.

Vaikka kahdella sankarilla oli arpi kasvoissaan, olivat ne ulkonäöltään huomaamattomampia kuin valtaosalla pahiksista. Vaikeat iho-ongelmat tuntuvatkin kuuluvan yksinomaa Hollywood-konnille.

Tutkijat varoittavat kuitenkin, että Hollywoodin taipumuksella yhdistää ihosairaudet pahuuteen saattaa olla harmillisia vaikutuksia elokuvateattereiden ulkopuolella. Tällaisten stereotyyppien esittäminen valkokankaalla ruokkii ennakkoluuloja ja kiusaamista, joita iho-ongelmista todellisessa maailmassa kärsivät joutuvat muutenkin kohtaamaan.

Lähde: Men's Health

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!