Oho

Oikeistopopulistien kansanedustaja Italiassa haluaa puhelinriippuvaiset teinit vieroitukseen lain voimalla!

25.07.2019 13:01

Oikeistopopulistisen Viiden tähden liikkeen kansanedustaja esittää lakia, jolla voitaisiin torjua nomofobiana tunnettua ilmiötä. Se tarkoittaa puhelimen ja nettiyhteyden menettämisen pelkoa, joka on seurausta nettiriippuvuudesta.

Lakiehdotuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä italialaisesta teini-ikäisestä kärsii siitä.

- Se vain pahenee ja pahenee, joten sitä on kohdeltava riippuvuussairautena. Yhdymme tutkimuksiin, jotka ovat osoittaneet, että tykkäysten odottaminen sosiaalisessa mediassa laukaisee aivoissa dopamiiniryöpyn samalla tavalla kuin uhkapelaaminen,  kansanedustaja Vittoria Casa väittää.

Ongelman suitsimiseksi kouluissa voitaisiin pitää kursseja puhelinriippuvuuden vaaroista. Lasten vanhemmille puolestaan suunnattaisiin ongelmasta tiedottavia kampanjoita. Äärimmäisissä tapauksissa nuori voitaisiin lähettää kuntoutuskeskukseen toipumaan riippuvuudestaan.

Tällaisen lain säätäminen voi kuitenkin olla mahdotonta, sillä puhelinriippuvuus tai nomofobia eivät ole tautiluokituksen alaisia.

Tutkimuksen mukaan puolet 15-20-vuotiaista italialaisista katsoo puhelintaan vähintään 75 kertaa päivässä ja 62% nuorista viestittelee myöhään yöhön. 15% italialaisista nuorista viettää puhelimessa yli 10 tuntia päivässä.

Lähde: New York Post

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!