Pasi Keskisarja

Oho, mikä Titanic-laiva! Nikkaroija Pasi Keskisarja esittelee Seiskalle ilmiömäisen Crazyland-puistonsa: ”Seuraavana Kiinan muuri”

Oho | 26.01.2021 08:17

Nivalan Maliskylässä asuva Pasi Keskisarja, 52, on rakentanut pellolleen erikoisen elämyspuiston. Pohjois-Pohjanmaan pakkasmaisemien keskeltä kohoaa valkoinen rakennelma, joka näyttää hämmästyttävän tutulta.

– Nivalan Pariisiksihan jotkut ovat tätä sanoneet. Ei kuulemma tarvitse enää oikealle Eiffelille lähteä, kun sellainen löytyy täältä, Pasi kertoo.

Crazylandiksi nimetyssä puistossa on ollut viime viikkoina melkoista vilinää, sillä tornista tuli välittömästi vetonaula. Paikalle tullaan varta vasten kauempaakin.

–  En enää pysy laskuissa, mutta on tänne ajanut kymmenittäin autoja päivässä. Suosion ansiosta pidin joulun aikaan pihalla pientä kioskia, josta sai ostaa glögiä ja torttuja.

Seuraavana Kiinan muuri

Seuraavaksi puistoon ilmestyy rakennelma, jonka taustalla ovat käytännön syyt.

– Pitäisi ruveta rustaamaan aitaa, että naapuri saisi olla rauhassa. Se peittäisi hyvin näkyvyyttä.

Aidasta tulee 35 metriä pitkä, ja sen korkeus vaihtelee kahden metrin nurkilla. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan tavallinen aita, vaan yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

– Kun otin asian puheeksi naapurini kanssa, minulla välähti, että aita voisikin olla Kiinan muuri, joka mukailee maastoa. Alan tehdä sitä lähiviikkoina.

titanicTitanic-elokuvasta Pasi sai aatteen rakentaa uppoava laiva. – Minulta kysyttiin kerran, oliko kova homma kaivaa loput laivasta maahan, Pasi naurahtaa.

Vaatii sitkeyttä

Nikkarointi on Pasille mieluista. Valtaosa rakennelmista onkin hänen tekemiään, ellei lentokoneita ja autoja lasketa.

– Aikaa tässä tarvitaan. En halua, että projekteista tulisi sellainen olo, että homma jäisi kesken. Se olisi nolointa. Pyrin siihen, että kun aloitan jotain, saan sen loppuun.

– Inspiraation lisäksi vaaditaan sitkeyttä. Pitää myös olla realistinen siinä, mitä pystyy tekemään, ettei ala liian suurelliseksi.

monroe

Työtä on riittämiin

Pasin toimeentulo on peräisin muista hommista. Hän pystyy rahoittamaan omat visionsa päivätyöllään.

– Mielessä on käynyt pääsymaksun pyytäminen, mutta se vaatisi enemmän aikaani. Kaikki vapaa-aika kuluu puistossa, ja aion toistaiseksi pitää sen pyörittämisen mieluisana harrastuksena.

Sisäkioskia varten Pasi tarvitsisi uuden rakennuksen, jossa vieraat voisivat nauttia istualtaan kuumaa makkaraa ja kahvia.

– Jatkoa ajatellen täytynee kehitellä jonkinlaista rahoitusta. Olisi mahtavaa, jos saisin vaikka sponsorin, Pasi haaveilee.

Lue myös: Erikoinen elämyspuisto: Nivalan ”kylähullu” rakensi pellolleen Eiffel-tornin ja Vapaudenpatsaan – katso!

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!