Hyppää pääsisältöön

Oho, karhun uhri kasvattaa uutta nenää ranteessaan - video!

Lee Brooke, 60, oli metsästysretkellä Wyomingissa lokakuussa 2016, kun hänet kimppuunsa hyökkäsi karhu. Peto raateli miehen kasvot pahoin. Brooke jäi henkiin, mutta menetti hyökkäyksessä nenänsä ja huulensa. Uskomatonta kyllä, lääkärien onnistui kiinnittää nenä Brooken ranteeseen, jossa sen solut saavat rauhassa uusiutua. Valmis nenä tullaan tulevaisuudessa laittamaan takaisin paikoilleen.

Brooke törmäsi lähes 200-kiloiseen naaraskarhuun ajauduttuaan erilleen muista metsästäjistä. Karhu hyökkäsi takaa päin ja raateli miehen päätä. Brooke menetti hetkellisesti tajuntansa. Kun hän heräsi, karhu haisteli häntä niin läheltä, että mies tunsi karhun viiksikarvat ihollaan. Silloin Brooken onnistui napata metsästysveitsensä ja iskeä sillä karhua. Eläin perääntyi, ja Brooke sai tilaisuuden paeta. Hänen lankonsa, George Neal, kuuli avunhuudot ja löysi verta vuotavan Brooken. Neal otti mukaansa Leen irronneen nenän, ja parivaljakko suuntasi alueelle, josta he pystyivät soittamaan apua. Lee kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet vaivutettiin koomaan kuukaudeksi. 

Brooke myöntää, että hän on onnekas ollessaan elossa. Kasvojensa uudelleenrakentamista hän kutsuu "uskomattomaksi prosessiksi":

– He kiinnittivät sen [nenäni] ranteeseeni. He käyttivät iilimatoja pitääkseen solut elossa. Kaikki eivät pysyneet elossa, mutta heillä on riittävästi työstettävää materiaalia.

Uraauurtava hoito vie joitakin vuosia. Brooken uuteen nenään tulee vain yksi sierain, sillä hänen vasen sieraimensa ehti mennä kuolioon. 

Kaikesta huolimatta vammoistaan toipuva Brooke on palannut takaisin metsästyksen pariin.

Lähde: Daily Mail


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
ALL OVER PRESS

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!