Oho
Avokado ei sovikaan vegaaneille.

Oho, avokado ei ehkä sovikaan vegaanille!

20.10.2018 15:39

Avokado on millenniaalien suosikkihedelmä. Samalla kun kasvisruokien suosio on kasvanut, avokado on noussut Instagram-annosten suurimmaksi tähdeksi. Nyt vegaaneille kuitenkin kuuluu suorastaan painajaismaisia uutisia. Keskiviikkona julkaistun raportin mukaan avokado ei ehkä sovikaan vegaaneille.

Riippuen siitä, kuinka tiukkaa veganismin määritelmää he noudattavat, jotkut vegaanit saattavat joutua luopumaan avokadoista, sillä myös niiden tuotannossa käytetään eläimiä. Vegaanit eivät käytä maitoa ja voita, koska ne ovat peräisin lehmästä.

Hiljattain mediassa ihmeteltiin, voiko vegaani syödä hyvällä omatunnolla mehiläisten työllä tuotettua hunajaa. Hunajaa välttävät vegaanit kokevat, ettei mehiläisten työvoiman hyödyntäminen ja niiden energialähteen korjuu ole eettistä toimintaa. He muistuttavat myös, että laajamittainen mehiläishoito voi vahingoittaa tai tappaa mehiläisiä. Saman järkeilyn perusteella myöskään avokadon tuotanto ei ole vegaanista.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ei ole luonnostaan riittävästi mehiläisiä vastaamaan tuotannon vaatimuksiin. Niinpä viljelijät kuljettavat mehiläispesiä pelloilleen muualta. The Washington Post kertoo raportissaan, että käytäntö on julma mehiläisille; kun ne pakotetaan keräämään siitepölyä ja nektaria yhdestä ainoasta sadosta, niiltä riistetään paljon monipuolisempi ja ravitsevampi ruokavalio, jollaisen luonnonvaraiset elinympäristöt niille tarjoaisivat.

Kuljetuksen aikana ne näkevät nälkää ja kun yhden pellon kukinta on ohi, mehiläiset jäävät ravinnotta. Käytäntö on kuitenkin elintärkeä maanviljelijöille. Ilman sitä Yhdysvallat menettäisi arvion mukaan noin kolmanneksen sadostaan.

Lähde: The Washington Post

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!