Hyppää pääsisältöön
Sateenkaari rikkoi maailmanennätyksen.

Oho! Sateenkaari teki maailmanennätyksen!

Yorkshire pitää parhaillaan hallussaan maailman pisimpään kestäneen sateenkaaren virallista maailmanennätystä. Nyt ennätyksen kuitenkin haastaa Taiwan.

Taiwanissa nähtiin 30. marraskuuta harvinaisen pitkään taivaalla pysynyt sateenkaari. Sääilmiön kerrotaan kestäneen lähes yhdeksän tuntia. Ilmatieteenlaitoksen tutkijat Chou Kun-hsuan ja Liu Ching-huang ovat innoissaan sateenkaaresta, jonka he uskovat lyövän nykyisen ennätyksen. Heidän havaintojensa mukaan sateenkaari kesti tarkalleen 8 tuntia ja 58 minuuttia.

– Se oli uskomaton... Se tuntui suorastaan taivaanlahjalta... Se on todella harvinanen, hehkuttaa professori Chou.

Ennätys odottaa parhaillaan Guinnessin maailmanennätysten vahvistusta. Mikäli tulos hyväksytään, sateenkaari rikkoo ennätyksen, joka on 6 tuntia. Yorkshiren sateenkaaren ennätys on ollut voimassa vuodesta 1994. Taipein ilmatieteenlaitoksella tuoretta sääilmiötä valokuvattiin ahkerasti, jotta siitä jäisi riittävästi todistusaineistoa. 

– Pelkästään meidän laitoksellamme siitä otettiin 10 000 kuvaa, ja monet kampuksella ja lähialueella asuvat ottivat vielä lisää. Uskon, että voimme todistaa Guinnessille sekunti sekunnilta, että tämä sateenkaari kesti yhdeksän tuntia, Chou vakuuttaa.

Vain kolme päivää aikaisemmin laitoksella tallennettiin tietoja toisesta sateenkaaresta, joka kesti niin ikään noin kuusi tuntia. Uuden kaaren kerrotaan kuitenkin kestäneen huomattavasti pidempään.

Lähde: Channel NewsAsia


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
ALL OVER PRESS

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!