Oho
Mies on juossut yli 2000 maratonia.

Ohhoh, 72-vuotias Larry on juossut 2000 maratonia! Kaikki alkoi hätävalheesta

01.01.2018 16:26

Larry Macon on 72-vuotias maratonjuoksija. Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi vaikuttavaa, hän on ensimmäinen amerikkalainen, joka on juossut 2000 maratonia.

Macon juoksi 2000. maratoninsa aiemmin tässä kuussa. Hän juoksi Humana Rock 'n' Roll Marathonin kotikaupungissaan San Antoniossa, Texasissa, ajalla 7:16:31. Maailmanennätyksiä Macon on voittanut useita, huolimatta siitä, että hän aloitti juoksemisen vasta myöhemmällä iällä.

Macon oli noin 50-vuotias asianajaja, joka keksi valheen, kun kollegat kysyivät hänen viikonlopustaan. Todellisuudessa mies istui suurimman osan ajasta kotona, mutta koska hänen kollegansa jakoivat toinen toistaan jännittävämpiä tarinoita, halusi Macon kuulua joukkoon. Silloin hän äkkäsi sanomalehdessä tulevan maratonin ja vastasi hätäpäissään:

– Treenaan maratonia varten.

Hän todella osallistui maratoniin, ja vastoin odotuksia, 52-vuotias juoksi matkan hieman yli viidessä tunnissa. Kuten monet muutkin juoksijat, Macon jäi nopeasti koukkuun lajiin. Sittemmin hän on juossut niin Pohjois-Dakotan lumisateissa kuin Las Vegasin paahtavassa auringossa. Eräänä päivänä hän voitti vahingossa ensimmäisen maailmanennätyksensä:

– Italiassa oli nainen, joka oli juossut sata maratonia. Yhdysvalloissa kukaan ei ollut juossut yli kahdeksaakymmentä vuodessa. Ajattelin, että minä voisin tehdä sen.

Sinä vuonna Macon juoksi 105 maratonia. Eräänä vuonna Maconille löytyi toiveikas nuori haastaja Itävallasta. Hän kehui juosseensa 110 maratonia. Kysyttäessä kuinka monta Macon oli sinä vuonna juossut, hän vastasi tyyynesti: 

– 239.

Itse asiassa maratoneja oli 255, mutta kaikkia ei hyväksytty ennätykseen. Kaikesta huolimatta Maconilla ei ole sen ihmeempää treeniohjelmaa. Hän yksinkertaisesti juoksee. Lisäksi hän noudattaa kasvisruokavaliota. Mutta yksi ravitsemusvinkki häneltä löytyy: Juo kilpailun jälkeen kaakaota.

Ennätyksiäkin tärkeämpää Maconille on, että juokseminen on avartanut hänen maailmankatsomustaan.

– Juoksu on täysin demokraattista, hän sanoo:

– Joka viikonloppu juoksen kaikenlaisten ihmisten rinnalla, ihmisten, jotka omaavat näkemyksiä, joita en olisi koskaan osannut ajatella. Se on hieno kokemus. 

Maconin seuraava tavoite on juosta toiset 2000 maratonia. Hän sanoo, että tässä vaiheessa olisi "liian noloa lopettaa".

Lähde: Men's Health

 

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!