Hyppää pääsisältöön
Lakanoihin voi kuristua.

Nukkuessa kuristuminen on todennäköisempää kuin lento-onnettomuudessa kuoleminen!

Lentopelko on varsin yleinen vaiva. Vaikka lentäminen on erittäin turvallista, kun onnettomuuksia sattuu, ovat ne uutisten ykkösaihe ympäri maailmaa. Onkin luonnollista, että suuronnettomuuden uutiskuvat palaavat mieleen juuri, kun on oma vuoro astua koneeseen. 

Accident Claims Advice rauhoittelee matkustajia tuoreessa raportissaan, joka paljastaa, miten häviävän pieni lento-onnettomuudessa kuolemisen todennäköisyys on. Itse asiassa on todennäköisempää kuristua nukkuessaan kuin kuolla lento-onnettomuudessa.

Raportin mukaan suurin maailmanlaajuinen tappaja ovat sydänsairaudet ja syöpä. Näihin kuolemisen todennäköisyys on 1/7. Toiseksi yleisin kuolinsyy on krooninen alempi hengitysteiden sairaus, johon menehtymisen todennäköisyydet ovat 1/28. Kolmanneksi tavallisin kuolintapa on valitettavasti itsemurha (1/95). Neljännelle sijalle tulee myrkyllisille aineille altistuminen (1/96). Top viiden viimeistä sijaa pitävät liikenneonnettomuudet (1/114).

Lento-onnettomuudessa kuolemisen todennäköisyys on vaivaiset 1/8015. Sen sijaan esimerkiksi unissaan kuristumisen todennäköisyys on 1/5730. Ruokaan tukehtumisen vaara on vieläkin suurempi, 1/3461. Lentämistäkin turvallisempaa matkustustapaa hakevien kannattaa turvautua esimerkiksi hevoseen, sillä ratsastuskuoleman todennäköisyys on vain 1/30 692.

Lähde: Accident Claims Advice


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!