Oho
Katso videot!

Näitkö tämän videon Instagramia selaavasta simpanssista? Asiantuntija tyrmistyi - lue miksi!

03.05.2019 09:41

Kuvapalvelu Instagramilla on jo miljardi kuukausittaista aktiivista käyttäjää. Someriippuvuus on jo pitkään ollut ihmisten arkea häiritsevä ongelma ja seuraavaksi riippuvuus saattaa uhata myös muita kädellisiä. Instagram-vaikuttaja Mike Holston, eli @TheRealTarzann, jakoi videon, jossa simpanssi selaa Instagramia kuin ihminen! Video on kerännyt jo lähes kaksi miljoonaa katsojaa ja sitä on jaettu ahkerasti eteenpäin sosiaalisessa mediassa.

Ei sittenkään hauskaa

Vaikka video on naurattanut katsojia, maailman tunnetuipiin simpanssiasiantuntijoihin lukeutuva Jane Goodall ei ole videosta mielissään.

- Olen hyvin pettynyt nähdessäni, miten sopimattomasti nuori simpanssi esitetään sosiaalisessa mediassa parhaillaan kiertävällä videolla, hän totesi Jane Goodall-instituutin julkaisemassa lausunnossa Buzzfeedin mukaan:

- Simpanssit ovat erittäin sosiaalisia ja älykkäitä eläimiä ja niillä on ihmisten tavoin monimutkaisia ​​tunteita. On tärkeää, että annamme niistä oikeanlaisen kuvan. 

Simpanssi ei ole lemmikki

Instituutin mukaan videon kaltaiset kuvaukset edistävät harhaluuloa simpansseista suloisina lemmikkieläiminä, mikä puolestaan ruokkii laitonta kauppaa. Lisäksi kuvat rohkaisevat ihmisiä jopa vaaralliseen vuorovaikutukseen simpanssien kanssa.

- Simpanssit kasvavat suuremmiksi, vahvemmiksi ja mahdollisesti aggressiivisiksi, lausunnossa muistutetaan:

- Vain asiantuntijoiden ja ammattilaisteen tulisi käsitellä simpansseja.

Instituutti muistuttaa myös, ettei älypuhelimen tai muiden elektronisten laitteiden käyttö ole simpanssien luontaisen käyttäytymisen mukaista. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että vankeudessa elävät simpanssit voivat kärsiä mielenterveysongelmista, kuten masennuksesta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä.

- Kehotan niitä ihmisiä, joilla on simpansseja hoivissaan, lopettamaan eläinten hyväksikäytön tällä tavalla ja liittymään meihin, jotka pyrkivät lopettamaan simpanssien julman kohtelun viihdemaailmassa, Goodall vetoaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Holston (@therealtarzann) on

Lähde: Buzzfeed, BrandWatch

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Inspiraatiota Justin Bieberiltä! Ex-vaimo tatuoi Amadeus Lundbergin niskan – ”Sattui kamalasti!”

Katso video!

Johanna Tukiaisen kihlaus oli mennä pahasti pieleen – ei ymmärtänyt Paul-rakastaan!

Lauri Tähkä juhli Jyväskylän yössä - katso video tähtiartistin häikäisevistä karaokevedoista!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!