fbq
Näitä et voi katsoa nauramatta: esittelyssä maailman hauskimmat eläinkuvat 2017 - arvaatko voittajan? | Seiska
Oho
01.10.2017 11:07
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Georgie Bain ja Summer
Näitä et voi katsoa nauramatta: esittelyssä maailman hauskimmat eläinkuvat 2017 - arvaatko voittajan?
Oho
01.10.2017 11:07
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Historian ensimmäinen, brittien organisoima Comedy Pet Photography -kuvakilpailu on saanut ensimmäisen voittajansa: hauskimman lemmikkikuvan titteli ja lähes 3 000 euron palkinto meni Hollantiin Nando Harmsenille.

Comedy Pet Photography -kisan tuomaristossa istui useita ammattikuvaajia, brittiläinen television eläindokumenttien tekijä sekä eläinlääkäri.

– Vaikka kuvia oli otettu älypuhelimilla, suuri osa niistä oli tarkkoja ja hyvin aseteltuja, tuomaristossa vaikuttanut ja kisan ideoinut luontokuvaaja Paul Joynson-Hicks kehuu.

Hupaisa kuvakisa järjestettiin yhteistyönä useiden eläinjärjestöjen kanssa.

Lemmikkikuvia saapui leikkisään mittelöön kaikkiaan yli 2 000 kappaletta. Osallistujia oli 73 maasta, kuten Filippiineiltä, Meksikosta, Ugandasta, Kazakstanista ja Uudesta-Seelannista.

– Kilpailun tarkoituksena on lisätä eläinten hyvinvointia, mutta myös nauttia valokuvauksesta ja kannustaa ihmisiä tarttumaan kameraan, Paul sanoo.

 

KATSO VIDEO: Lisää kuvakisan hupaisia lemmikkikuvia!

 

Yhdysvallat. Tuomarit äänestivät tämän kuvan koirakategorian voittajaksi: bordercollie jahtaa kuonollaan saippuakuplaa.
Stasys Povilaitiksen ottama kuva sai paljon kiitosta tuomaristolta. Kuvaaja itse oli nimennyt tilannekuvan Miten hurisee, naapuri.
Hollanti. Comedy Pet Photography -kisan ensimmäisellä sijalle nousi niittyjen poikki loikahteleva hevonen.
Romania. Marian Gabriel Constantin istui kotitoimistossaan, kun hänen kissansa kurotti taussuaan emännän kameran linssiin. Marian nimesi kuvan kissa-selfieksi.
Iso-Britannia. Tämä kuva valittiin Lemmikki kuin omistajansa -kategorian parhaaksi. Georgie Bainin ottamassa kuvassa virnistävät emäntä ja paras ystävänsä Summer-heppa.
Iso-Britannia. Barney-kissa esittelee Molly-kaverilleen supersankaritaitojaan. Ei ihme, että kotitilalla otettu valokuva on nimetty Superkissaksi.
Yhdysvallat. Axl Marchin ottama kuva mustangistaan Sunnista voitti Junior-kategorian. –Pitkän ratsastuksen ja harjauksen jälkeen Sunni päätti esiintyä minulle ja heittäytyi ihan kahjoksi, mikä kuvaa hyvin sen luonnetta.