fbq
Oho
01.07.2017 13:05
Teksti: Linda Lietsala|Kuvat: Seiskan toimitus
vinkit festareille
Näin pärjäät kesäfestareilla: Seiskan muistilista!
Oho
01.07.2017 13:05
Teksti: Linda Lietsala|Kuvat: Seiskan toimitus

Näillä nikseillä vältät kuuman festarikesän sudenkuopat!

Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut festarikonkari on hyvä muistaa, että festareille lähdetään pitämään hauskaa. Siksi tärkein mukaan otettava asia on oikea asenne. Murjottamalla teet sekä omasta että festariseurasi kokemuksesta ikävän. Se ei ole tarkoitus, eihän?

Frederik ja Kimmo Sasi julkkisten ökyristeilyllä: strippari villitsi miljoonajahdilla!

Onhan lippu matkassa?

Ennen matkaan lähtöä muista tarkistaa, että festarilippusi on varmasti mukana. Porttien ulkopuolelle jääminen ei naurata.

Varaa mukaan myös käteistä korttisi lisäksi. Nuorempien ei kannata unohtaa myöskään henkilötodistusta, ellei halua jäädä ilman festarijuomia.

Älä unohda makuupussia

Festareihin valmistautuessa on syytä varmistaa, että sinulla on paikka, missä yöpyä. Leirintäalueella on hyvä olla teltta, sillä taivasalla voi olla vähän ikävää sadekelillä. Jos sinulta löytyy vanha festariteltta edellisiltä vuosilta, tarkasta sen kunto ennen lähtöä. Reikä katossa on ikävä yllätys leirintäalueella. Makuupussi ja -alusta kannattaa myös pakata mukaan, mikäli mielii sulkea silmänsä edes hetkeksi. Myös villasukat ja lämpimät vaatteet voivat olla hyvä idea kylmien öiden varalle.

Kuraisella festaritantereella on kiva istuskella, mutta asusi ei siitä kiitä. Ota siis mukaan jonkinlainen istuinalusta tai retkituoli. Samasta syystä myös kumisaappaat ja sadetakki kuuluvat varustukseen. Hätätilanteessa voi turvautua myös jätesäkkiin.Korvatulpilla takaat itsellesi levolliset yöunet ja suojelet korviasi desibeleiltä lempiartistisi keikalla. Varaa telttaan myös pientä ja helposti säilytettävää purtavaa.

festarivinkit
Kylmissään ei ole kiva olla. Varaudu siis viileisiin iltoihin villasukilla!

Lola Odusoga tänään 40 vuotta: Ennen minua luultiin ikääni vanhemmaksi, nykyään nuoremmaksi!

Pysy puhtaana

Hygieniatuotteista kannattaa varata mukaan vain kaikkein tärkeimmät. Hammasharjalla, -tahnalla ja pienillä matkapakatuilla samppoolla sekä suihkusaippualla pääset jo pitkälle. Moni nainen on kokenut kuivashampoon festariolosuhteissa näppäräksi. Myös kosteuspyyhkeet ovat festareiden pelastus. Fiksuimmat ottavat matkaan oman vessapaperirullan, sillä bajamajoista pääsee ajoittain paperi loppumaan. Muista myös laastarit ja hyttysmyrkky.

Helsinki Pride -viikko- Teuvo Loman avoimena vuosistaan: sain pullosta päähäni ja minua yritettiin puukottaa! 

Älä puunaa turhaan!

Kosmetiikka kannattaa pitää minimissä, sillä kukaan ei arvostele festareiden toisena tai kolmantena päivänä meikkiäsi. Jos kuitenkin meikkaat, muista käsipeili. Glitterit kannattaa unohtaa, sillä kolmen päivän jälkeen teltassa kimalletta on sielläkin, minne päivä ei paista.

vinkkejä festareille jätesäkki
Jätesäkistä taiot itsellesi kätevän sateensuojan.

Muista ehkäisy

Oli festariheilasi miten ihana tahansa, kannattaa pitää järki päässä kuumina kesäiltoina teltassa. Kukaan ei halua kotiinviemisiksi sukupuolitautia. Muista siis varata kortsuja matkaan.

Henry Saari paljastaa: Minulla oli yhden illan suhde Spice Girlsin kanssa!

Vara-akku pelastaa

Puhelimen akku ei kestä ikuisesti. Kannattaa hyödyntää nykytekniikkaa ja varata mukaan vara-akku, jonka avulla voit ladata puhelimesi useampaankin kertaan reissun aikana.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »