Oho
Flip flopit kiellettiin.

Näin Italiassa: Kunnon kengät tai sakko pykälään - rantaläpykkäät eivät ole asianmukaiset jalkineet!

09.03.2019 12:19

Italian viranomaiset uhkaavat turisteja sakkorangaistuksella, mikäli nämä lähtevät patikoimaan varvastossuissa, "rantaläpykkäissä" tai vastaavissa.

Varoitus on annettu Cinque Terren kansallispuistossa.Varvassandaaleja suosivia patikoijia uhkaa enimmillään jopa 2500 euron sakko, sillä henkilökunta on kyllästynyt pelastamaan väärin pukeutuneita retkeiöilijöitä kapeilta ja jyrkiltä kävelyreiteiltä. Genovasta saapuvan pelastushelikopterin käyttö maksaa Italian pelastuslaitokselle maltaita.

- Ongelma on, että ihmiset tulevat tänne ajatellen, että he ovat rannalla, mutta kylien yllä sijaitsevat reitit ovat kuin vuoristopolkuja, selittää Cinque Terren kansallispuiston päällikkö Patrizio Scarpellini:

Paljon kävijöitä

Suosittuun matkakohteeseen odotetaan tänä vuonna ennätyksellistä kävijämäärää, joten viranomaiset arvelevat, että pelastustehtävien määrä kasvaa entisestään.

Alueelle on pystytetty oikeanlaisista jalkineista muistuttavia kylttejä, joiden lisäksi poliisi ja kansallispuiston henkilökunta tarkkailevat vierailijoiden jalkineita. Turvamääräykset laiminlyöville patikoijille on jatkossa luvassa tuntuvia rangaistuksia.

Joidenkin arvioiden mukaan alueella vuosittain vierailevien matkailijoiden määrä on 2,5 miljoonaa.

Asiantuntijat varoittavat, että turismitulva saattaa olla vahingollista Cinque Terren viidelle kalastajakylälle, Monterossolle, Vernazzalle ja Corniglialle, Manarolalle ja Riomaggiorelle.

Lähde: The Local

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!