Oho
Katso kuva!

Mustekalan älykkyys teki kalatorin omistajaan vaikutuksen - osti yli 30-kiloiselle eläimelle vapauden! "Leikimme yhdessä piilosta"

28.05.2018 16:07

Fred-mustekala on onnenpekka. Kalatori Morro Bayssa, Kaliforniassa, osti yli 30-kiloiselle eläimelle vapauden.

Giovanni’s Fish Market-torin omistaja, Giovanni DeGarimore, päätti pelastaa Fredin päätymästä lautaselle. DeGarimore, joka tienaa elantonsa myymällä mereneläviä, päätti lopettaa mustekalojen myynnin opittuaan, miten älykkäitä ne ovat. Hän oli sukeltamassa Fidžillä, kun hän kohtasi ystävällisen mustekalan, jonka älykkyys teki häneen vaikutuksen. 

– Leikimme piilosta vartin verran pinnan alla, mies selitti.

Pääsi takaisin mereen

14. toukokuuta paikallinen kalastaja tarjosi DeGarimorelle 30-kiloista mustekalaa myyntiin. Mies oli moraalisen dilemman edessä, sillä hän ei enää halunnut tukea taloudellisesti mustekalojen pyyntiä, eikä hän myöskään halunnut Fredin joutuvan ruokapöytään. Lopulta hän osti eläimen. Fred vietti muutaman päivän kalatorilla, ennen kuin se vapautettiin turvallisessa paikassa takasin mereen. 

Kalatorin edustajat painottavat, että kyseessä oli DeGarimoren henkilökohtainen päätös.

– Hän on innokas sukeltaja, ja hän rakastaa merta. Vaikka Gio ansaitsee elantonsa myymällä mereneläviä, hänellä on ristiriitaisia tunteita, kun kyse on näistä upeista ja kiistatta älykkäistä olennoista, torin tiedottaja sanoi.

Lähde: The Huffington Post

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus ja Facebook
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!