Oho
Katso videot!

Muistatko tanssivan kakadu Snowballin? Lintu on nyt tutkittu tieteellisesti - lue mitä selvisi!

17.07.2019 15:33

Snowball-nimisestä kakadusta tuli kymmenen vuotta sitten YouTube-sensaatio, kiitos sen vaikuttavien tanssitaitojen. Linnun  tanssi herätti tutkijoiden mielenkiinnon ja hiljattain Current Biology-lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, ettei tanssi ole välttämättä ominaista ainoastaan ihmisille.

14 liikettä

Snowball rakastaa 80-luvun hittejä ja tanssii mielellään esimerkiksi Another One Bites The Dust- ja Girls Just Want To Have Fun-kappaleiden tahtiin. Huolimatta siitä, ettei Snowball ole koskaan saanut tanssikoulutusta, se osaa tanssia erittäin spontaanisti ja monipuolisesti. Tutkijoiden mukaan lintu hallitsee ainakin 14 eri tanssiliikettä. Tutkijat arvelevatkin, että tanssi saattaa olla linnulta luovaa käytöstä.

- Näyttää siltä, ettei musiikin tahtiin tanssiminen ole vain ihmiskulttuurin tuote. Se, että tämä toisen lajin edustaja tanssii, viittaa siihen, että jos aivoista löytyy tietty kognitiivinen ja hermostollinen kapasiteeetti, on sinulla edellytykset tanssille, selittää Tuftsin yliopiston pyskologian professori, Aniruddh Patel.

Tutkijoiden mukaan Snowball tunnisti rytmin ja osasi mukauttaa liikkensä siihen, jos sitä hidastettiin tai nopeutettiin. Tutkijat huomasivat myös, että lintu kokeili oma-aloitteisesti uusia liikkeitä. Snowball on elänyt suojakodissa, joten Patel myöntää, että on mahdollista, että lintu olisi oppinut taidot vierailijalta. Joka tapauksessa, linnun taidot ovat vaikuttavat:

- Se on joko todella hienostunutta imitaatiota, tai se on aitoa luovuutta, mikä olisi äärimmäisen mielenkiintoista.

Lähde: The Guardian

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: YouTube

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!