Oho

Moni nykyvanhempi varoittelee jälkikasvuaan alastonkuvien lähettämisestä!

14.03.2020 09:36

Vanhemmat ovat perinteisesti opettaneet lapsille, ettei vieraille saa puhua ja että tietä ylitettäessä on katsottava molempiin suuntiin. Teknologian yleistyessä lapsia uhkaavat kuitenkin aivan uudenlaiset vaarat. Tuoreen tutkimuksen mukaan nykyvanhemmat varoittelevat lapsiaan varsinkin alastonkuvien lähettämisestä ja epäilyttävien linkkien avaamisesta.

Tutkimus

ESET:in tilaamaan tutkimukseen osallistui 2000 vanhempaa. Tutkimus osoittaa, että kasvatussääntöjen on täytynyt sopeutua nykymaailmaan ja verkkoturvallisuus on yksi suurimmista huolenaiheista lapsiperheissä. 

– Turvallisuus on saanut täysin uuden merkityksen. Vanhemmat kenties ajattelivat, että oli vaikeaa pitää lapset turvassa liikenteeltä ja vierailta ihmisiltä, mutta internetin käyttöönoton jälkeen on syntynyt joukko muita vaaroja, selittää ESET:in edustaja The Sunille.

Hyvät neuvot kalliit

Nykyvanhemmat opettavat lapsilleen, ettei epäilyttäviä linkkejä saa avata, eikä sovelluksissa saa tehdä ostoja ilman lupaa. Lähes puolet vanhemmista on kieltänyt lastaan julkaisemasta tai lähettämästä kuvia omasta kehostaan. Neljäsosa kyselyyn vastanneista vanhemmista opettaa lapsilleen, ettei sosiaalisessa mediassa pidä seurata ketään, kenelle ei haluaisi puhua kadulla. 

Tästä huolimatta useampi kuin joka kymmenes vanhempi on saanut lapsensa kiinni sopimattomien kuvien lähettämisestä. 15 prosenttia on huomannut lapsensa hyväksyvän sosiaalisessa mediassa ystäväpyyntöjä tuntemattomilta.

Kuusi kymmenestä vanhemmasta kokeekin, että maailma on nykyään vaarallisempi paikka lapsille kuin silloin, kun he olivat itse nuoria. 80 prosenttia kokee juuri internetin tuoneen lisää riskejä. Neljä kymmenestä vanhemmasta arvioi olevansa tiukempia turvallisuuden suhteen, kuin heidän omat vanhempansa olivat.

Lähde: The Sun

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!