Oho

Mitä tästä pitäisi ajatella? Äidin helmoissa asuva nuoripari pummaa rahaa Afrikan-matkaan netissä: "Työnteko ei tule kyseeseen"

19.06.2019 16:33

Nuori aviopari on kohdannut kritiikkiä pyydettyään ihmisiä rahoittamaan heidän matkansa Afrikkaan. Catalin Onc ja Elena Engelhardt hakevat rahoitusta noin 10 000 euron matkaan, koska "työnteko ei tule kyseeseen".

Äidin helmoissa

Pari asuu tällä hetkellä Catalinin äidin luona. Äiti tekee kahta työtä pyörittääkseen taloutta. Nuorenparin unelmissa siintää kuitenkin matka, johon he tarvitsevat perheene ulkopuolista apua. He keräävät GoFundMe-sivustolla rahaa tandempyöräretkelle Saksasta Afrikkaan. He selittivät sivustolla, että "työnteko ei tule kyseeseen", koska heillä ei ole koulutusta tai ammattipätevyyttä oikein mihinkään.

- Jotkut sanovat, että meidän pitäisi mennä töihin, kuten kaikki muutkin, ja lopettaa kerjääminen. Mutta me vaikutamme muiden elämiin, eikä työn hankkiminen tule kyseeseen, pari perusteli:

- Voisimme toki tehdä mallin töitä ja ansaita nopeasti, mutta emme halua edistää kulutuskulttuuria. Normaali työ olisi tässä vaiheessa vahingollista.

Instagramissa on ihmetelty nuorten asennetta:

- Äitisi tekee kahta työtä maksaakseen matkasi, eikö mieleesi juolahtanut, että se saattaa vaikuttaa hänen mielenterveyteensä?

- Tai mitä jos hankkisitte työpaikan ja maksaisitte pikku pyöräretkenne itse? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) on

Kassa karttuu hitaasti 

Toistaiseksi pari on saanut kasaan vasta vähän yli parisataa euroa. Catalin onkin harmitellut ihmisten negatiivisuutta heidän hankettaan kohtaan. 

– On totta, että tatuointini, kaunis tyttöystävä ja Instagram-seuraajat avaavat monia ovia. Voisimme elää luksuselämää ja esitellä sitä, niin kuin useimmat ihmiset sosiaalisessa mediassa.

– Olemme nähneet, miten eri tavalla ihmiset käyttäytyvät lähellämme silloin, kun meillä on rahaa ja silloin kun ei ole. Olen kiitollinen, että olemme saaneet nähdä molemmat puolet. Toivon, että voisitte kaikki kokea tämän. Jotkut ihmiset tuomitsevat meidät nopeasti. Tällä hetkellä, kun meillä ei ole paljoa, otamme vastaan lahjoituksia ja rahaa äidiltäni, mutta emme piilottele asiaa.

Lähde: Metro UK

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!