Oho

Mitä ihmettä, Yhdysvalloissa kouluampujia vastaan puolustaudutaan jääkiekoilla!

30.11.2018 15:33

Suomen ohella maailman intohimoisimmat jääkiekkofanit löytyvät ilmeisesti Michiganista. Oaklandin yliopistossa Michiganissa uskotaan, että kiekkoilu voi jopa pelastaa koulun oppilaat ja henkilökunnan kouluampujalta. Henkilökuntaa koulutetaan parhaillaan taistelemaan aseistettuja rikollisia vastaan jääkiekoilla. 

Poliisi Mark Gordon kertoi paikalliselle uutiskanavalle, että opettajille ja opiskelijoille jaetaan kiekkoja, jotta he voivat heittää niitä ampujia kohti. Entinen nuorten kiekkovalmentaja tietää, mistä hän puhuu, sillä hän on itsekin ottanut joskus kiekon päähänsä:

– Kyllä se teki melkoista vahinkoa.

Hänen mukaansa jääkiekot ovat täydellisiä välineitä itsepuolustukseen. Ne ovat riittävän raskaita aiheuttamaan vahinkoa, mutta tarpeeksi kompakteja repussa kannettavaksi. Lain silmissä niitä ei katsota aseeksi.

– Siihen sopii kaikki painava, mitä voit heittää ja mikä aiheuttaa vahinkoa, sitähän siinä tilanteessa yritetään periaatteessa tehdä, sanoo Gordon:

– Olisi varsin häiritsevää, kun 20 tai 30 ihmistä luokkahuoneessa heittelee sinua samanaikaisesti jääkiekoilla.

Koulutuksessa henkilökuntaa kannustetaan ensisijaisesti auttamaan oppilaita pakenemaan ja piiloutumaan. Jääkiekot ovat viimeinen puolustuskeino. American Association of University Professors on ollut ideasta innoissaan ja aikoo jakaa henkilökunnalle ja oppilaille 2500 jääkiekkoa.

Lähde: The Huffington Post
 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!