Hyppää pääsisältöön
Hussein muistetaan diktaattorina.

Mitä ihmettä? Saddam Hussein kirjoitti romanttisen romaanin!

Saddam Hussein muistetaan Irakin julmana diktaattorina. Harvempi osaa ajatella häntä romantiikkaa huokuvana kirjailijana. Ilmeisesti Hussein kuitenkin kynäili romanttisen romaanin, joka on nyt myynnissä Amazon-verkkokaupassa.

Hussein julkaisi romaaninsa vuonna 2000. Kirjan englanninkielinen käännös, nimeltään Zabiba ja kuningas, tuli myyntiin sopivasti ennen ystävänpäivää. 160-sivuinen teos kertoo rakkaustarinan tuhansien vuosien takaa. Siinä Irakin kuningas (kehen lie hahmo perustunut) ja nöyrä kyläläinen, Zabiba, kehittävät läheisen suhteen käydessään syvällisiä keskusteluita muun muassa politiikasta ja uskonnosta.

Siitä, onko Saddam itse kirjoittanut kirjan, vai onko hän käyttänyt haamukirjailijaa, ei ole täyttä varmuutta. Kirjan huolellisesti tutkinut CIA epäilee, että Hussein on saattanut ainoastaan valvoa kirjan tuotantoa. Toisten mukaan kirja on kuitenkin niin huonosti kirjoitettu, ettei se voisi olla ammattikirjailijan käsialaa.

Zabiba ja kuningas on ostettavissa huokeaan hintaan Amazonista. Amazon vakuuttaa tilaajille, ettei Husseinin omaisille tipu kirjan tuotoista penniäkään.

Lähde: Business Insider


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!