Oho
Katso videot!

Mitä ihmettä?! Riihimäkeläinen Blaze-koira muuttuu mustasta vaaleaksi – video!

18.07.2020 20:12

Riihimäellä asuva 10-vuotias Blaze-koira kääntää katseita kadulla kulkiessaan. Vaikka Blaze on puhdasrotuinen musta labradorinnoutaja, se ei siltä näytä.

Muutama vuosi sitten Blazella ilmestyi toiseen korvaan pieni valkoinen täplä. Koiran omistaja Santeri Frilander ajatteli, että kyseessä on vain vanhenemiseen liittyvä värimuutos.

Täplä alkoi hiljalleen levitä, jolloin selvisi, että värimuutos johtuu sairaudesta. Vitiligo eli valkopälvi on ihon pigmenttihäiriö, jossa ihosta katoaa paikoittain ihon omaa väriainetta melaniinia.

– Vitiligoa esiintyy muutamalla prosentilla ihmisväestöstä. Koirilla, erityisesti labradorinnoutajilla, se on melko harvinainen, Blazen isäntä Santeri Frilander kertoo.

– Blazen lisäksi olen törmännyt somessa ainoastaan kahteen yhdysvaltalaiseen labradorinnoutajaan, jotka kärsivät samasta sairaudesta. Blazen kaikki sisarukset kin ovat pysyneet yksivärisinä.

Sairaus on ainoastaan kosmeettinen, eikä se aiheuta muita terveysongelmia. Santeri kertoo, että kosmeettiset muutokset etenevät läpi koko elämän.

– Muuten koira on täysin terve, se on vain hassun näköinen, Santeri sanoo.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Big Brotherista häädetty Vili lyttää tylysti koko ohjelman: ”Tylsin kausi kautta aikojen – en odottanut BB-talolta näin suurta tylsyyttä!”

Katso video!

Temptation Island -Meiju menee kauneusleikkaukseen – ei kuitenkaan ymmärrä plastiikkakirurgiaan: ”Joudun käyttämään Google-kääntäjää”

Katso video!

Romutransu Markus Kuotesaho paljastaa vaatekertansa rahallisen arvon: "Tämä hame maksoi 40 senttiä" - katso video!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!