Oho

Mikä yllätys! Ihminen valehtelee sujuvimmin seksin toivossa!

14.11.2019 21:35

Tieto tuskin yllättää ketään, mutta ihmiset on geneettisesti ohjelmoitu valehtelemaan seksin takia. Journal of Experimental Psychology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan aivot on suunniteltu kertomaan valheita potentiaalisille seksikumppaneille.

Aivot etsivät mielihyvän lähteitä. Koska seksuaalinen mielihyvä on yksi suurimmista nautinnon tunteen aiheuttajista, ihmiset ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa sen saavuttamiseksi. Onkin sisäänrakennettu ominaisuus, että ihmiset tapaavat venyttää totuutta ja jopa suoranaisesti valehdella, esittääkseen itsensä mahdollisimman suotuisassa valossa potentiaaliselle kumppanille.

- Kun ilmassa on seksin mahdollisuus, ihmiset ovat todennäköisemmin valmiit muuttamaan asenteitaan ja esittämään itsensä harhaanjohtavassa valossa. Toisin sanoen, he mukautuvat, liioittelevat ja joskus valehtelevat, Rochesterin yliopiston ja IDC Herzliya-yliopiston tutkijat selittävät. 

Koe

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 600 heteroseksuaalisen opiskelijan käyttäytymistä, kun he olivat vuorovaikutuksessa vastakkaisen sukupuolen kanssa. Osallistujia kehotettiin ottamaan vastakkainen kanta keskustelussa viehättävän vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen altistettiin seksuaalisesti vihjaileville kuville.

Tulokset osoittivat, että luonteeltaan seksuaalisia kuvia katsoneet osallistujat olivat valmiimpia mukailemaan keskustelun toisen osapuolen näkemyksiä, vaikka ne olisivat ristiriidassa henkilön omien näkemysten kanssa. 

Tutkijoiden mukaan seksuaalinen ilmapiiri motivoi osallistujia jopa valehtelemaan hyvän ensivaikutelman luomiseksi. 

- Ihmiset tekevät ja sanovat melkein mitä tahansa luodakseen yhteyden viehättävään tuntemattomaan henkilöön... Se tarkoittaa, että kerrot hänelle asioita, jotka saavat sinut näyttämään paremmalta kuin todella oletkaan. 

Lähde: Journal of Experimental PsychologyMetro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!