Oho
Valkosipuli ehkäisee tulehduksia.

Mies halusi eroon tulehduksesta - jätti valkosipulin kuukausiksi korvaan!

29.11.2019 10:33

Kiinalainen mies hakeutui lääkärin vastaanotolle valkosipulin kynsi korvassaan. Hän selitti, että hän oli yrittänyt parantaa sillä korvatulehduksensa.

– Hän oli lukenut verkosta, että valkosipuli on tehokas anti-inflammatorinen lääke, joten hän oli pannut sen korvaansa. Koska valkosipuli oli käynyt korvassa kahden kuukauden ajan, siitä lähti erittäin voimakas haju, kertoo sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Zhong Yijun Fox Newsin mukaan.

Yijun puhdisti potilaan korvan ja määräsi tälle ​lääkityksen tulehdukseen.

Älä usko netin niksejä

Valkosipulin laittaminen korvaan tulehduksen lievittämiseksi ei ole uusi idea, mutta metodin toimivuudesta ei ole tieteellisiä todisteita. Sen sijaan valkosipulia sisältävien korvatippojen käytön on osoitettu voivan lievittää kipua. Zhong kuitenkin varoittaa ihmisiä uskomasta kaikkea, mitä netissä kirjoitetaan. 

– Älä usko kaikkea, mitä luet, etenkään vanhan kansan parannuskeinoja, joissa kehotetaan laittamaan inkivääriä, valkosipulia tai chiliä korvaan. Se tukkii korvakäytävän ja estää korvaa puhdistamasta itseään, mikä voi johtaa tulehdukseen. 

Lähde: Fox News

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!