Hyppää pääsisältöön

Mielenterveysongelmainen oppilas tuli kouluun ladatun aseen kanssa - vaaratilanne päättyi opettajan halaukseen!

Sankarillinen jalkapallovalmentaja halasi opiskelijaa, joka toi ladatun ampuma-aseen Parkrosen lukioon Yhdysvaltain Oregonissa. Muut oppilaat juoksivat pakoon, kun 19-vuotias Angel Granados-Diaz asteli luokkahuoneeseen ase kädessään 17. toukokuuta. Vastajulkaistu valvontakameran video näyttää, miten Keanon Lowe, 27, purki vaarallisen tilanteen asettamalla kätensä teinipojan ympärille.

Järkyttävä suunnitelma

Tutkijoiden mukaan tapahtumahetkellä 18-vuotias opiskelija kärsi mielenterveysongelmista. Poliisin mukaan Granados-Diaz ei halunnut vahingoittaa ketään muuta aseella, vaan aikoi riistää oman henkensä. Granados-Diazin lakimies kertoi, että opiskelija oli suunnitellut tekevänsä itsemurhan koulun wc-tiloissa, mutta päätti mennä luokkahuoneeseen, jotta joku soittaisi laukausten jälkeen hätänumeroon. Nuori ei halunnut tappaa itseään kotonaan, koska hän ei halunnut äitinsä löytävän häntä. 

Lowe onnistui saamaan aseen pois oppilaan kädestä. Hän ojensi aseen toiselle opettajalle samalla, kun hän piteli Granados-Diazia.

- Se oli tunteikas hetki meille molemmille. Tunsin silloin myötätuntoa häntä kohtaan. Monesti sitä ei nuorena ymmärrä omia tekojaan ennen kuin vasta jälkeenpäin. Kerroin hänelle, että olin siellä pelastaakseni hänet, että minun läsnäololleni oli syy, ja elämä on elämisen arvoista, koulun jalkapallovalmentajana toimiva Lowe kertoi tapahtumaa seuranneessa haastattelussa Metro.co.uk:n mukaan.

Lowe piteli  Granados-Diazia, kunnes poliisi saapui. Kukaan ei loukkaantunut.

Lähde: Metro.co.uk

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
YouTube

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!