Oho

Miehet laitettiin haistelemaan naisten kainaloita!

15.09.2018 19:49

Tieteen saralla on toteutettu monenmoisia tutkimuksia, mutta tämä on varmasti yksi oudoimmista. Bernin yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa 57 miestä pyydettiin haistelemaan 28 naisen kainaloita. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka viehättävänä miehet kokevat naisten luontaisen hajun.

Tutkimuksessa havaittiin, että kainaloiden haju saattaa toimia vihjeenä naisen hedelmällisyydestä. Miehet nimittäin nauttivat aivan erityisesti tietynlaisesta hajusta, joka oli yhteydessä sukupuolihormoneihin. 

Mitä enemmän naisen kehossa oli estradiolia, ja mitä vähemmän progesteronia, sitä houkuttelevampana miehet kokivat hänen tuoksunsa. Tutkijat keräsivät kaikki hajunäytteet naisten ollessa "hedelmällisimmillään", jotta kuukautiskierron vaikutukset eivät vaikuttaisi hajujen houkuttelevuuteen. 

– Havaitsimme, että miehet olivat erittäin yksimielisiä sen suhteen, mistä hajuista he pitivät ja mitkä eivät, tutkijat kirjoittavat:

– Estradiolin korkea taso on yksi piirre, jota miehet saattavat hakea naisesta, koska estradioli on positiivisesti yhteydessä naisen lisääntymispotentiaaliin. 

Vaikka tutkimuksen kaikki haju-näytteet olivat peräisin naisilta, jotka ovat hedelmällisiä, arvioijat pitivät eniten hajuista, jotka olivat peräisin naisilta, jotka olivat hedelmällisimmillään. Tutkijoiden mielestä heidän havaintonsa osoittavat, että ihmiset muistuttavat hyvin paljon muita eläinkunnan jäseniä, kun kyse on kumppanin valinnasta.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!