Oho

Menossa työhaastatteluun? Tämä kahvikuppitesti saattaa paljastaa tuletko palkatuksi vai et!

04.06.2019 21:33

Xero Australia-yrityksen johtajalla, Trent Innesillä, on erikoinen tapa selvittää, kenet hänen kannattaa palkata. Innes käyttää työhaastatteluissaan kahvikuppitestiä, joka paljastaa, kenestä on yrityksen työntekijäksi. 

Kirjanpito-ohjelmistoyrityksen pomo paljasti, että hän suorittaa pienen ja yksinkertaisen kokeen jokaisessa työhaastattelussa. 

– Vien sinut aina kierrokselle keittiöömme ja kävelet sieltä ulos juoma kädessäsi, hän paljasti puhuessaan The Venture–podcastissa:

– Yksi niistä asioista, joita pidän aina silmällä haastattelun lopussa, on, haluaako haastateltava viedä tyhjän kupin takaisin keittiöön.

Paljastaa asenteen

Innes ottaa kahvikuppitestinsä hyvin vakavasti. Itse asiassa, hän ei palkkaa ketään, kuka epäonnistuu testissä, sillä hän uskoo, että se kertoo kaiken olennaisen potentiaalisen työntekijän asenteesta.

- Voit kehittää taitojasi, voit oppia uutta tietoa ja saada kokemusta, mutta viime kädeessä asenne ratkaisee, Innes totesi:

– Testissä on ennen kaikkea kyse siitä, istuuko työntekijä todella Xeron sisäiseen kulttuuriin ja tekeekö hän kaiken, mitä häneltä odotetaan. 

Tulikokeessa on myös se hyvä puoli, että sen myötä heidän toimistotilansa pysyvät aina siistinä.

- Jos vierailet Xeron toimistossa, huomaat, että keittiöt ovat lähes aina säihkyvän puhtaita ja siitä käy kiittäminen kahvikuppitestiä. 

Lähde: Mirror

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!