Oho
Katso videot!

Matthewin terapiaeläin on kojootti: "Se pelasti henkeni!"

01.01.2020 08:30

Waterloossa, Iowassa asuva mies taistelee oikeudestaan saada pitää kojoottia tukieläimenä. Matthew Stokes vakuuttaa, että hänen lemmikkikojoottinsa Drifter on kuin "koira kojootin kehossa".

Stokes otti orvoksi jääneen kojootin hoiviinsa, kun se oli vasta pentu. Mies kärsi tuolloin vakavasta tulehduksesta, jonka takia hän oli vaarassa menettää jalkansa. Hän sanoo, että hän selvisi vaikeasta ajasta Drifterin avulla.

– Minun oli pakko pitää huolta itsestäni. Sille ei olisi ketään muuta hoitajaa. Se pelasti henkeni. Ja minä puolestaa pelastin sen hengen, mies anoo.

Nyt Stokes yrittää saada kojootille virallisen tukieläimen statuksen. Hän on saanut lääkäriltä asiakirjan, jonka mukaan Drifter hoitaa Stokesin masennusta ja ahdistusta. Hän hakee parhaillaan Yhdysvaltain maatalousministeriön lupaa vaarallisen eläimen pitoon. 

Kaikkien mielestä kojooteista ei ole lemmikiksi. Stokesin naapuri otti vapaana kulkeneen Drifterin kiinni ja vei sen paikalliseen eläinsuojaan.

– Tämä ei ole tukieläin. Tämä on villi kojootti, jonka hän haki luonnosta ja päätti tehdä siitä itselleen lemmikin, kommentoi WildThunder Wildlife and Animal Rehabilitation and Sanctuary-eläinsuojan johtaja Tracy Belle.

Bellen mukaan nuori kojootti saattaa vaikuttaa säyseältä, koska sen saalistusvietti ei ole vielä tullut esiin. 

The Huffington Post, YouTube

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Johanna Tukiaisen kihlaus oli mennä pahasti pieleen – ei ymmärtänyt Paul-rakastaan!

BB-Valvomon Ero-extra: Talosta poistuneelle kohu-Sinille jääkylmää kyytiä – ”Miten noin korkeasti koulutettu voi munata näin pahasti?!”

Salatut elämät -tähti Hanna Kinnunen luuli koekuvauskutsua pilapuheluksi – nolostui tajuttuaan tilanteen: ”Pyysin nöyrästi anteeksi!”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!