Hyppää pääsisältöön
Jättimäisen Isojalka-amerikanmastiffin sukupuu ulottuu yli 7 000 vuoden taakse.

Marcus herätti henkiin antiikinajan pedon: ”Ihmiset jäykistyvät ja heidän leukansa valahtavat!” – kuvat!

Kaliforniassa asuva koirankasvattaja Marcus Curtis, 45, väittää herättäneensä henkiin ikivanhan koirarodun, jonka juuret ulottuvat jopa 5 000-luvulle ennen ajanlaskumme alkua.

Marcus on antanut puolitoistavuotiaalle hirviölleen nimeksi Old World Sasquatch eli Vanhan maailman isojalka.

– Ihmiset jäykistyvät niille sijoilleen ja heidän leukansa valahtavat kohdatessaan lemmikkimme, joka muistuttaa jättimäistä antiikin ajan petoa, Marcus ylpeilee.

– En ole huolissani, jos lapset lähestyvät koiraamme. Se on hyvin kiltti ja utelias pienistä ihmisistä, isäntä kertoo.
– En ole huolissani, jos lapset lähestyvät koiraamme. Se on hyvin kiltti ja utelias pienistä ihmisistä, isäntä kertoo.

 

Lue myös: Cheekin Otus-koira sulatti fanien sydämet - söpöt kuvat kaksikon arjesta!

20 vuoden jalostustulos

Marcus on jalostanut vahtikoiraksi tarkoitettua lajiaan jo parinkymmenen vuoden ajan ja käyttänyt risteytyksessä hieman flegmaattisia englanninmastiffeja ja sitkeinä jästipäinä tunnettuja napolinmastiffeja. Hän kutsuu lajiaan amerikanmastiffiksi.

Marcuksen jalostamat pennut painavat noin 95 kiloa jo alle kaksivuotiaina.

– Sadan kilon raja rikkoutuu, kun nämä ovat neljän vanhoja.

Marcuksen avovaimo ja Isojalan toinen omistaja Yvette piti miehensä lajinjalostustouhuja aluksi haihatteluna, kunnes pari vuotta sitten se alkoi tuottaa tulosta.

– Koirieni sukujuuret ulottuvat antiikin aikoihin, jolloin ne jo jalostuivat suojelukoiriksi. Näitä ei pidä sekoittaa esimerkiksi afganistaninmastiffeihin, jotka ovat taistelukoiria.

– Meillä on sattunut vain kerran ikävä vahinko Isojalan kanssa. Vapaana ollut rottweiler hyökkäsi sen kimppuun. Se oli rottweilerille ikävämpi juttu, Marcus ja Yvette huokaavat.
– Meillä on sattunut vain kerran ikävä vahinko Isojalan kanssa. Vapaana ollut rottweiler hyökkäsi sen kimppuun. Se oli rottweilerille ikävämpi juttu, Marcus ja Yvette huokaavat.

 

Lue myös: Koira ja puuma tappelivat - 30-vuotias nainen teki uskomattoman uroteon!

Ostajakin koulutetaan

Pariskunta kertoo, että Isojalan ja tämän sisarten muinaiset esivanhemmat tunnettiin pelottavasta ulkonäöstään huolimatta luonteeltaan tasaisina ja sosiaalisina vartijoina, jotka kuitenkin muuttuvat nopeasti uhkaaviksi, jos vaara vaanii heidän isäntäperhettään ja elinpiiriään.

– En pelkää koiria. Minulle nämä ovat jättimäisiä nallekarhuja. Ainoa huoleni on niiden valtava ympärysmitta ja paino.

– Jos ne hyppäävät iloissaan minua vasten, kellahdan kumoon kuin heinäkorsi, Yvette kuvailee.

Lue myös: Ei voi olla totta! Näin Leijonakuningas-leffaa katsova Luna-koira reagoi Mufasan kuolemaan - katso sydämet sulattava video!

Marcus ja Yvette myyvät koiriaan hieman alle 5 000 euron hintaan, mutta aikanaan syntyvät pentueet on varattu jo vuosiksi eteenpäin.

– Ennen kuin luovutamme pennun uudelle omistajalle, varmistamme, että kummatkin on koulutettu. Jos meillä on pienikin epäilys, ettei omistaja ole sopiva, perumme kaupat. Amerikanmastiffi on elinikäinen ja loputtoman uskollinen kumppani.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!