fbq
Oho
15.07.2017 11:06
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Juoksija pakeni karhuja jalan.
Maratoonari juoksi karhuja pakoon - selvisi kuin ihmeen kaupalla!
Oho
15.07.2017 11:06
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Asiantuntijat ovat asiasta yksimielisiä: Älä koskaan juokse karhua pakoon. Mainessa asuva maratoonari kuitenkin teki juuri näin.

Moninda Marube oli harjoittelemassa tulevaa maratonia varten metsätiellä Auburnissa, kun hän kohtasi kaksi mustakarhua.

Karhut tallustelivat metsästä tielle, alle 20 metrin päähän Marubesta. Mies sanoo, että hänen oli "ajateltava nopeasti", joten hän päätti lähteä karhuja pakoon.

Hän ampaisi juoksuun, ja karhut lähtivät ajamaan häntä takaa. Marube juoksi tulosuuntaansa, kohti läheistä taloa. Marube arvioi hänen ja karhujen välisen etäisyyden lyhentyneen noin puoleen, kun hän saapui talolle.

Aluksi ovi ei ollut aueta, mutta onneksi mies äkkäsi salvan, jonka avulla hänen onnistui lukita itsensä turvaan katetulle kuistille. Karhut kiertelivät ulkopuolella hetken, ennen kuin ne poistuivat paikalta.

– Annoin eilen kaikkeni, ja uskon, että jos kyseessä olisi ollut kisa, olisin voittanut, mies nauroi läheltä piti-tilannettaan.

Vaikka Maruben suoritus on kunnioitettava, on juokseminen vihoviimeinen tapa reagoida karhun kohdatessaan. Pakoon juokseminen laukaisee eläimen saalistusvietin, ja se lähtee todennäköisesti jahtaamaan uhriaan. Jopa Marube itse myönsi, että hän meni paniikkiin ja "tehneensä kaikki väärät asiat".

Asiantuntijat neuvovat perääntymään karhun luota hitaasti. Harmaakarhun kohdatessaan voi myös yrittää leikkiä kuollutta, mutta näin ei kehoteta toimimaan mustakarhujen kohdalla.

Lähde: The Huffington Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »